.

Cod COR semnalist-cuplator


Cod COR semnalist-cuplator

Cod COR: semnalist-cuplator

Cod COR: 811105 - semnalist-cuplator


Meseria de semnalist-cuplator face parte din grupa de baza: 8111 Mineri si lucratori in cariera.

Istoria meseriei de semnalist-cuplator

Meseria de semnalist-cuplator a fost practicata in mod traditional de-a lungul istoriei. Acestia erau responsabili pentru a asigura siguranta trenurilor si a pasagerilor, prin semnalizarea si cuplarea trenurilor. Acestia au fost responsabili pentru a asigura ca trenurile se miscau in siguranta si fara incidente. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca trenurile erau cuplate corect si ca erau in siguranta pentru a fi trase. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca trenurile erau cuplate corect si ca erau in siguranta pentru a fi trase. In prezent, aceasta meserie a evoluat si se bazeaza pe tehnologii avansate, cum ar fi sistemele de semnalizare electronica si sistemele de control al traficului. Acestia sunt responsabili pentru a asigura ca trenurile se misca in siguranta si fara incidente.

Model fisa de post: semnalist-cuplator

Fisa de post pentru meseria de semnalist-cuplator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: semnalist-cuplator, cod COR 811105


Grupa de baza: 8111 Mineri si lucratori in cariera

1. Titlu post: Semnalist-Cuplator

2. Descrierea postului:

Semnalist-Cuplatorul este responsabil pentru asamblarea, instalarea, inspectarea, repararea si intretinerea sistemelor de semnalizare si cuplare pe calea ferata. Acesta trebuie sa asigure ca toate sistemele de semnalizare si cuplare sunt functionale si in conformitate cu standardele de siguranta.

3. Responsabilitati principale:

- Asamblarea, instalarea, inspectarea, repararea si intretinerea sistemelor de semnalizare si cuplare pe calea ferata;

- Verificarea si testarea sistemelor de semnalizare si cuplare;

- Monitorizarea si mentinerea sistemelor de semnalizare si cuplare;

- Asigurarea conformitatii cu standardele de siguranta;

- Executarea altor sarcini conexe.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul semnalizarii si cuplarii pe calea ferata;

- Cunostinte tehnice si de reparatii;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specifice;

- Permis de conducere.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8111 Mineri si lucratori in cariera

  Minerii si lucratorii in cariera actioneaza instalatiile, masinile si instrumentele manual pentru a extrage piatra, minereuri si depozite nemetalice din minele si carierele subterane si de suprafata.

 • COD

  COD COR 811105 - semnalist-cuplator