.

Cod COR sinterizator


Cod COR sinterizator

Cod COR: sinterizator

Cod COR: 813107 - sinterizator


Meseria de sinterizator face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.

Istoria meseriei de sinterizator

Sinterizarea este o tehnologie veche de prelucrare a metalelor care a fost folosita pentru prima data in anii 1800. Aceasta tehnologie a fost folosita pentru a prelucra metalul in forme complexe si a oferi produse de inalta calitate. Sinterizarea implica incalzirea metalului la temperaturi ridicate, in prezenta unui gaz sau a unei presiuni reduse, pentru a forma o masa solida. Aceasta masa solida poate fi apoi prelucrata in forme complexe si poate fi folosita pentru a crea produse de inalta calitate. Sinterizarea a devenit o tehnologie importanta in industria metalurgica si a fost folosita pentru a crea produse precum piese de masini, piese de masini si alte produse metalice. Sinterizatorii sunt specialisti in aceasta tehnologie si sunt responsabili pentru prelucrarea metalului in forme complexe si productia de produse de inalta calitate.

Model fisa de post: sinterizator

Fisa de post pentru meseria de sinterizator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sinterizator, cod COR 813107


Grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

FISA DE POST

Titlu post: Sinterizator

Descrierea postului:

Sinterizatorul este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin sinterizare. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta necesare.

Responsabilitati:

- Preia comenzile si prelucreaza metalul prin sinterizare

- Monitorizeaza procesul de sinterizare si asigura ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta necesare

- Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile

- Asigura mentenanta si intretinerea echipamentelor si a masinilor folosite in procesul de sinterizare

- Monitorizeaza si controleaza parametrii de proces pentru a se asigura ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta necesare

- Asigura respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

- Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul sinterizarii

- Cunostinte solide despre procesul de sinterizare si despre echipamentele si masinile folosite

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 813

  Grupa Minora 813

  Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.

 • COR

  Grupa de baza 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.

 • COD

  COD COR 813107 - sinterizator