.

Cod COR slefuitor diamante naturale


Cod COR slefuitor diamante naturale

Cod COR: slefuitor diamante naturale

Cod COR: 731310 - slefuitor diamante naturale


Meseria de slefuitor diamante naturale face parte din grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase.

Istoria meseriei de slefuitor diamante naturale

Meseria de slefuitor de diamante naturale dateaza din antichitate, cand persoanele din India si China au inceput sa taie si sa slefuiasca diamantele naturale pentru a le face mai stralucitoare si mai frumoase. Acest proces a devenit mai sofisticat in Evul Mediu, cand slefuitorii de diamante au inceput sa foloseasca unelte speciale si tehnici de slefuire mai avansate. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si au fost inventate masini speciale pentru slefuirea diamantelor, care au facut procesul mai rapid si mai eficient. In prezent, slefuitorii de diamante naturale folosesc masini specializate si tehnici avansate pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Model fisa de post: slefuitor diamante naturale

Fisa de post pentru meseria de slefuitor diamante naturale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: slefuitor diamante naturale, cod COR 731310


Grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

Titlu post: Sefuitor Diamante Naturale

Descrierea postului:

Slefuitorul de diamante naturale este responsabil pentru slefuirea diamantelor naturale pentru a le face mai stralucitoare si mai frumoase. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre diferitele tipuri de diamante si sa poata identifica si selecta diamantele potrivite pentru slefuire. De asemenea, trebuie sa aiba cunostinte despre diferitele metode de slefuire si sa poata aplica tehnici adecvate pentru a obtine rezultatele dorite.

Responsabilitati:

- Identifica si selecta diamantele potrivite pentru slefuire

- Utilizeaza echipamente adecvate pentru a slefui diamantele

- Monitorizeaza procesul de slefuire pentru a asigura rezultatele dorite

- Utilizeaza tehnici adecvate pentru a obtine rezultatele dorite

- Asigura calitatea produselor finisate

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru

- Mentine echipamentele in stare buna de functionare

- Urmareste stocurile de materiale si comanda materialele necesare

- Intretine si curata echipamentele si spatii de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in slefuirea diamantelor naturale

- Cunostinte despre diferitele tipuri de diamante si metode de slefuire

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a te

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

  Giuvaergiii si lucratorii in metale pretioase se ocupa cu proiectarea, fabricarea, ajustarea, repararea sau evaluarea bijuteriilor, articolelor de ceremonie ori religioase, obiectelor din aur, argint sau alte metale pretioase ori pietre pretioase. Acestia se ocupa cu taierea, slefuirea si fixarea pietrelor pretioase si semipretioase, inclusiv diamante, si gravarea de modele pe bijuterii si articole din metale pretioase. De asemenea, acestia se ocupa si cu taierea si slefuirea diamantelor pentru scopuri industriale.

 • COD

  COD COR 731310 - slefuitor diamante naturale