.

Cod COR slefuitor, lustruitor


Cod COR slefuitor, lustruitor

Cod COR: slefuitor, lustruitor

Cod COR: 752213 - slefuitor, lustruitor


Meseria de slefuitor, lustruitor face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de slefuitor, lustruitor

Meseria de slefuitor, lustruitor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Aceasta meserie implica slefuirea si lustruirea diferitelor suprafete, cum ar fi metalul, lemnul, sticla si alte materiale. Acest lucru se face folosind diferite unelte, cum ar fi polizoare, discuri de slefuit, perii si alte instrumente. Aceste unelte sunt folosite pentru a indeparta petele, zgarieturile si alte imperfectiuni de pe suprafete, pentru a le face sa arate mai bine. Meseria de slefuitor, lustruitor a fost folosita in mod traditional in industria metalurgica, in industria lemnului si in industria sticlei. In prezent, aceasta meserie este folosita in multe alte domenii, cum ar fi constructia de masini, constructia de automobile si constructia de mobilier.

Model fisa de post: slefuitor, lustruitor

Fisa de post pentru meseria de slefuitor, lustruitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: slefuitor, lustruitor, cod COR 752213


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: SLEFUITOR, LUSTRUITOR

Departament: Atelier

Subordonat: sef atelier

Responsabilitati si sarcini principale:

- Slefuirea si lustruirea suprafetelor metalice si a altor materiale folosind masini specializate si unelte manuale;

- Verificarea si intretinerea masinilor si a echipamentelor folosite;

- Asigurarea unui nivel ridicat de calitate a produselor finite;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de igiena;

- Respectarea termenelor de livrare;

- Monitorizarea stocurilor de materiale si a consumabilelor;

- Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre seful de atelier.

Competente si abilitati necesare:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalelor;

- Cunostinte tehnice solide;

- Abilitati de utilizare a masinilor si a uneltelor manuale;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare si de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de a lucra in conditii de stres.

Atributii:

- Executarea

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752213 - slefuitor, lustruitor