.

Cod COR slefuitor metale


Cod COR slefuitor metale

Cod COR: slefuitor metale

Cod COR: 722407 - slefuitor metale


Meseria de slefuitor metale face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de slefuitor metale

Meseria de slefuitor metalic a existat de mai multe secole, incepand cu epoca medievala. in acea perioada, slefuitorii metalici erau angajati pentru a prelucra si finisa piese metalice, cum ar fi arme si armuri. Acest lucru a necesitat abilitati de prelucrare a metalului, precum si cunostinte despre cum sa obtina cele mai bune rezultate. in secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat, iar slefuitorii metalici au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a prelucra piese metalice. Acest lucru a permis o productie mai rapida si mai precisa. in prezent, slefuitorii metalici sunt angajati pentru a prelucra piese metalice pentru o varietate de scopuri, cum ar fi masini, piese de masini, piese de mobilier si alte produse metalice.

Model fisa de post: slefuitor metale

Fisa de post pentru meseria de slefuitor metale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: slefuitor metale, cod COR 722407


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Titlu post: SLEFUITOR METALE

Descrierea postului:

Slefuitorul metalelor este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin slefuire, folosind scule si echipamente specializate. Acesta trebuie sa asigure ca toate piesele metalice sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Preia piesele metalice si le prelucreaza prin slefuire, folosind scule si echipamente specializate;

- Verifica piesele metalice pentru a se asigura ca sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate;

- Asigura curatarea si intretinerea sculelor si echipamentelor folosite;

- Monitorizeaza si mentine nivelul de stoc al materialelor si sculelor;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru;

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea metalelor;

- Cunostinte solide despre scule si echipamente specializate;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722407 - slefuitor metale