.

Cod COR slefuitor metale cu plumb industria de armament


Cod COR slefuitor metale cu plumb industria de armament

Cod COR: slefuitor metale cu plumb industria de armament

Cod COR: 722427 - slefuitor metale cu plumb industria de armament


Meseria de slefuitor metale cu plumb industria de armament face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de slefuitor metale cu plumb industria de armament

Slefuitorul metalic cu plumb industrial a fost folosit pentru prima data in anii 1800, cand a fost introdusa industria de armament. Acest proces a permis producatorilor de armament sa produca arme mai precise si mai puternice. Procesul de slefuire a metalului cu plumb a permis producatorilor sa obtina o precizie mai mare in productia lor, ceea ce a condus la productia de arme mai puternice si mai precise. Procesul de slefuire a metalului cu plumb a devenit unul dintre cele mai importante procese in industria de armament, deoarece a permis producatorilor sa produca arme mai puternice si mai precise. Acest proces a devenit unul dintre cele mai importante procese in industria de armament si a ramas in uz pana in prezent.

Model fisa de post: slefuitor metale cu plumb industria de armament

Fisa de post pentru meseria de slefuitor metale cu plumb industria de armament


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: slefuitor metale cu plumb industria de armament, cod COR 722427


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Denumirea postului: SLEFUITOR METALE CU PLUMB

Departament: Industria de Armament

Responsabilitati:

Slefuirea metalelor cu plumb pentru a le pregati pentru asamblare si finisare;

Utilizarea echipamentelor si a uneltelor adecvate pentru a slefui piesele metalice;

Verificarea calitatii produselor finite;

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

Mentinerea echipamentelor si a uneltelor in stare buna de functionare;

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in slefuirea metalelor cu plumb;

Cunostinte solide despre tehnicile de slefuire;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Atentie la detalii si abilitati de organizare;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722427 - slefuitor metale cu plumb industria de armament