.

Cod COR slefuitor/sablator geam


Cod COR slefuitor/sablator geam

Cod COR: slefuitor/sablator geam

Cod COR: 818121 - slefuitor/sablator geam


Meseria de slefuitor/sablator geam face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de slefuitor/sablator geam

uri Meseria de slefuitor/sablator geamuri se refera la procesul de slefuire si sablare a suprafetelor de sticla, cum ar fi geamurile, pentru a le face mai netede si mai stralucitoare. Acest proces a fost folosit pentru prima data in secolul al XVIII-lea, cand artizanii au folosit nisip si alte materiale abrazive pentru a slefui si a sabla geamurile. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit, iar slefuitorii/sablatorii geamurilor au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a face acest lucru. Aceste masini au fost folosite pentru a slefui si a sabla geamurile in mod eficient si rapid. In prezent, slefuitorii/sablatorii geamurilor folosesc masini specializate si alte tehnologii avansate pentru a obtine rezultate optime.

Model fisa de post: slefuitor/sablator geam

Fisa de post pentru meseria de slefuitor/sablator geam


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: slefuitor/sablator geam, cod COR 818121


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

uri

Denumirea postului: Slefuitor/Sablator Geamuri

Descrierea postului:

Slefuitorul/Sablatorul Geamuri este responsabil pentru pregatirea suprafetelor de geamuri pentru a fi slefuite sau sablate. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente specializate pentru a pregati suprafetele de geamuri pentru a fi slefuite sau sablate. Acesta trebuie sa aiba grija sa nu produca zgarieturi sau alte defecte in timpul pregatirii suprafetelor de geamuri.

Responsabilitati:

- Utilizeaza echipamente specializate pentru a pregati suprafetele de geamuri pentru a fi slefuite sau sablate.

- Verifica suprafetele de geamuri pentru a se asigura ca sunt pregatite corespunzator pentru a fi slefuite sau sablate.

- Asigura-te ca echipamentele sunt intretinute si curatate in mod corespunzator.

- Urmareste instructiunile si procedurile de siguranta in timpul pregatirii suprafetelor de geamuri.

- Urmareste instructiunile si procedurile de lucru pentru a se asigura ca suprafetele de geamuri sunt pregatite corespunzator.

- Respecta toate regulile si regulamentele de securitate si protectia muncii.

Calificari:

- Experienta anterioara in pregatirea suprafetelor de geamuri pentru a fi slefuite sau sablate.

- Cunostinte despre echipamentele si tehnicile de pregatire a suprafetelor de geamuri.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de urmarire a instructiunilor si procedurilor.

- Abilitati de

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818121 - slefuitor/sablator geam