.

Cod COR sobar


Cod COR sobar

Cod COR: sobar

Cod COR: 711201 - sobar


Meseria de sobar face parte din grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati.

Istoria meseriei de sobar

Meseria de sobar a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Sobarul a fost unul dintre cei mai importanti membri ai comunitatii, fiind responsabil pentru producerea si intretinerea focului in casele oamenilor. Acesta a folosit lemne, carbune si alte combustibili pentru a produce caldura si lumina. In trecut, sobarul a fost responsabil si pentru pregatirea alimentelor, folosind focul pentru a gati si a pregati mancarea. In zilele noastre, sobarul este responsabil pentru intretinerea si repararea sistemelor de incalzire si a cosurilor de fum. Acesta poate fi, de asemenea, responsabil pentru instalarea si intretinerea sistemelor de incalzire si a cosurilor de fum.

Model fisa de post: sobar

Fisa de post pentru meseria de sobar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sobar, cod COR 711201


Grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Sobar

Descrierea postului:

Sobaru este responsabil pentru pregatirea si servirea produselor de patiserie si a produselor de cofetarie. Acesta trebuie sa pregateasca produsele in conformitate cu standardele de calitate si sa le serveasca clientilor in mod corespunzator.

Responsabilitati:

- Pregatiti produsele de patiserie si cofetarie in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de siguranta alimentara.

- Serviti produsele clientilor in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate.

- Asigurati-va ca produsele sunt pregatite si servite in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate.

- Monitorizati stocurile de produse si asigurati-va ca sunt intotdeauna suficiente produse pentru a servi clientii.

- Pastrati zona de lucru curata si organizata.

- Urmati procedurile de siguranta alimentara si de igiena.

Cerinte:

- Experienta anterioara in pregatirea produselor de patiserie si cofetarie.

- Cunostinte de baza despre produsele de patiserie

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7112 Zidari si asimilati

  Zidarii si asimilatii acestora se ocupa cu imbinarea caramizilor, pietrelor taiate (anterior) si a altor tipuri de blocuri (de piatra) in mortar (folosind un liant), pentru a construi si repara pereti, paravane (pereti despartitori), arcade si alte structuri.

 • COD

  COD COR 711201 - sobar