.

Cod COR sociolog


Cod COR sociolog

Cod COR: sociolog

Cod COR: 263201 - sociolog


Meseria de sociolog face parte din grupa de baza: 2632 Sociologi, antropologi si asimilati.

Istoria meseriei de sociolog

Sociologia este o disciplina academica relativ noua, care se concentreaza pe studiul relatiilor sociale si a modului in care acestea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor. Meseria de sociolog a luat nastere in secolul al XIX-lea, cand cercetatorii au inceput sa se concentreze asupra modului in care societatea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor. in anii 1800, Auguste Comte a fost primul care a folosit termenul de "sociologie" si a inceput sa studieze modul in care societatea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor. in anii 1900, sociologii au inceput sa se concentreze pe studiul relatiilor sociale si a modului in care acestea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor. in prezent, sociologii se concentreaza pe studiul relatiilor sociale si a modului in care acestea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor. Ei folosesc metode de cercetare si teorii pentru a intelege mai bine relatiile sociale si modul in care acestea influenteaza comportamentul si gandirea oamenilor.

Model fisa de post: sociolog

Fisa de post pentru meseria de sociolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sociolog, cod COR 263201


Grupa de baza: 2632 Sociologi, antropologi si asimilati

Fisa de post pentru meseria de sociolog:

Titlu post: Sociolog

Departament: Cercetare sociologica

Raporteaza catre: Managerul departamentului de cercetare sociologica

Descrierea postului:

Sociologul este responsabil pentru cercetarea si analiza fenomenelor sociale, culturale si politice, precum si pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare sociologica. Sociologul va lucra in stransa colaborare cu echipa de cercetare sociologica si va fi responsabil pentru colectarea si analiza datelor, precum si pentru interpretarea si prezentarea rezultatelor cercetarii.

Responsabilitati principale:

- Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare sociologica
- Colectarea si analiza datelor
- Interpretarea si prezentarea rezultatelor cercetarii
- Participarea la dezvoltarea de strategii de cercetare sociologica
- Colaborarea cu alte departamente pentru a asigura o abordare integrata a cercetarii sociologice
- Participarea la conferinte si seminarii pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile in domeniul cercetarii sociologice
- Scrierea de rapoarte si articole pentru publicatii academice si non-academice

Cerinte:

- Licenta sau masterat in sociologie sau domenii conexe
- Experienta in cercetarea sociologica
- Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitati excelente de scriere si redactare
- Abilitati excelente de lucru in echipa
- Cunostinte avansate de statistici si cercetare cantitativa si calitativa
- Cunostinte avansate de software de analiza de date (SPSS, SAS, R, etc.)

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru stimulativ si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Abonament la o sala de sport
- Program flexibil de lucru

Aceasta este o descriere generala a postului de sociolog si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale postului. Candidatii interesati ar trebui sa aiba o experienta relevanta si sa fie pregatiti sa demonstreze abilitatile si cunostintele necesare pentru a indeplini cu succes cerintele postului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2632 Sociologi, antropologi si asimilati

  Sociologii, antropologii si asimilatii acestora se ocupa cu investigarea si descrierea structurii societatilor, originii si evolutiei acestora, precum si interdependenta dintre conditiile de mediu si activitatile umane. Acestia ofera consiliere cu privire la aplicarea practica a rezultatelor lor in formularea politicilor economice si sociale.

 • COD

  COD COR 263201 - sociolog