.

Cod COR sondor la punerea in productie


Cod COR sondor la punerea in productie

Cod COR: sondor la punerea in productie

Cod COR: 811312 - sondor la punerea in productie


Meseria de sondor la punerea in productie face parte din grupa de baza: 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului.

Istoria meseriei de sondor la punerea in productie

a unei masini Meseria de sondor a fost introdusa in industria de productie a masinilor in anii 1950, cand a fost nevoie de o metoda mai precisa de masurare a dimensiunilor si a tolerantei pieselor. Sondorii folosesc un instrument numit sonda, care poate fi folosit pentru a masura dimensiunile si toleranta piesei. Acest instrument poate fi folosit pentru a verifica piesele inainte de a fi montate pe masina, asigurand astfel ca piesele sunt exacte si pot fi folosite in mod corespunzator. Sondorii folosesc, de asemenea, instrumente speciale pentru a verifica piesele inainte de a fi montate pe masina, asigurand astfel ca piesele sunt exacte si pot fi folosite in mod corespunzator. Acestia pot, de asemenea, sa verifice piesele dupa ce au fost montate pe masina, pentru a se asigura ca piesele sunt in regula si ca masina functioneaza corect.

Model fisa de post: sondor la punerea in productie

Fisa de post pentru meseria de sondor la punerea in productie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sondor la punerea in productie, cod COR 811312


Grupa de baza: 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului

FISA DE POST

Meseria: Sondor

Locul de munca: Punerea in productie

Descrierea postului:

Sondorul este responsabil pentru punerea in productie a produselor si asigurarea calitatii acestora. Acesta trebuie sa verifice si sa inspecteze produsele inainte de a fi livrate clientilor. Sondorul trebuie sa se asigure ca produsele sunt fabricate conform specificatiilor si sa ia masuri corespunzatoare pentru a corecta orice defecte.

Responsabilitati:

- Verificarea si inspectarea produselor inainte de a fi livrate clientilor

- Asigurarea ca produsele sunt fabricate conform specificatiilor

- Identificarea si corectarea defectelor produselor

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme de calitate

- Asigurarea ca produsele sunt livrate la timp si in conditii optime

- Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si eficienta

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

- Participarea la intalniri si discutii cu echipa de productie

Competente:

- Cunostinte solide despre produse si procese de productie

- Abilitati de inspectare si verificare

- Abilitati de comunicare si relationare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de utilizare a calculatorului

  • 8

    Grupa Majora 8

    Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

    Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

  • 81

    Subgrupa Majora 81

    Operatori la masini si instalatii

    Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

  • 811

    Grupa Minora 811

    Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

    Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

  • COR

    Grupa de baza 8113 Operatori la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului

    Operatorii la instalatii de foraj si sonde de extractie a titeiului se ocupa cu reglarea, asamblarea si actionarea utilajelor (instalatiilor) de foraj si a echipamentelor similare pentru saparea puturilor, extragerea minereurilor, lichidelor si gazelor sau pentru diverse alte scopuri.

  • COD

    COD COR 811312 - sondor la punerea in productie