.

Cod COR specialist documentatie studii


Cod COR specialist documentatie studii

Cod COR: specialist documentatie studii

Cod COR: 214112 - specialist documentatie studii


Meseria de specialist documentatie studii face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.

Istoria meseriei de specialist documentatie studii

de fezabilitate Specialistul in documentatie de studii de fezabilitate este un profesionist care se ocupa de colectarea si analizarea informatiilor necesare pentru a determina daca un proiect este viabil. Acest lucru implica adesea colectarea si analizarea datelor financiare, a datelor de piata si a datelor tehnice. Meseria de specialist in documentatie de studii de fezabilitate a aparut in anii '70, cand companiile au inceput sa se concentreze pe analiza costurilor si a beneficiilor potentiale ale proiectelor. Acest lucru a dus la o crestere a nevoii de profesionisti care sa poata colecta si analiza datele necesare pentru a determina daca un proiect este viabil. in prezent, specialistii in documentatie de studii de fezabilitate sunt angajati in toate domeniile, de la afaceri la guvern si la sectorul non-profit. Ei sunt responsabili pentru colectarea si analizarea datelor necesare pentru a determina daca un proiect este viabil si pentru a oferi recomandari pentru a imbunatati proiectul.

Model fisa de post: specialist documentatie studii

Fisa de post pentru meseria de specialist documentatie studii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: specialist documentatie studii, cod COR 214112


Grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie

Descrierea postului:
Specialistul Documentatie Studii are responsabilitatea de a asigura documentarea adecvata a tuturor aspectelor legate de studii si proiecte de cercetare dezvoltate in organizatia in care lucreaza. Acesta trebuie sa fie capabil sa creeze si sa gestioneze documentatia necesara pentru derularea proiectelor si pentru obtinerea finantarilor aferente.

Responsabilitati principale:

Asigura documentarea adecvata a tuturor aspectelor legate de studii si proiecte de cercetare;
Creatie si gestionare a documentatiei necesare pentru derularea proiectelor si pentru obtinerea finantarilor aferente;
Verifica si valideaza documentatia existenta in cadrul proiectelor;
Colaboreaza cu membrii echipei de proiect pentru a identifica documentele necesare si pentru a asigura conformitatea cu regulamentele si cerintele legale in vigoare;
Participa la intalniri cu clientii pentru a discuta cerintele de documentare si pentru a coordona activitatile de documentare necesare;
Asigura buna functionare a sistemelor de gestiune a documentelor, inclusiv actualizarea documentatiei in functie de schimbarile proiectului;
Identifica si implementeaza imbunatatiri pentru procesul de documentare a studiilor si proiectelor.
Cerinte:
Studii superioare finalizate in domeniul cercetarii si dezvoltarii sau intr-un domeniu asemanator;
Experienta relevanta in domeniul documentarii studiilor si proiectelor;
Cunoasterea tehnologiilor de gestiune a documentelor si a procedurilor de asigurare a calitatii;
Abilitati excelente de comunicare si coordonare a activitatilor in cadrul echipei;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte;
Abilitati avansate de utilizare a computerului, inclusiv cunoasterea unui pachet de programe pentru procesarea textului si a unei aplicatii de gestiune a documentelor;
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Alte informatii:
Programul de lucru este de 8 ore pe zi, cu o pauza de o ora pentru masa;
Salariul va fi negociat in functie de experienta si competentele candidatului;
Locul de munca este intr-un birou, cu conditii de lucru moderne.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2141 Ingineri tehnologi si de productie

  Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.

 • COD

  COD COR 214112 - specialist documentatie studii