.

Cod COR specialist in e-Guvernare


Cod COR specialist in e-Guvernare

Cod COR: specialist in e-Guvernare

Cod COR: 251302 - specialist in e-Guvernare


Meseria de specialist in e-Guvernare face parte din grupa de baza: 2513 Proiectanti de sisteme web si multimedia.

Istoria meseriei de specialist in e-Guvernare

Specialistul in e-Guvernare este un profesionist care se ocupa de implementarea si gestionarea tehnologiilor informationale si de comunicare in cadrul guvernelor. Acest domeniu a luat nastere in anii 1990, cand guvernele au inceput sa adopte tehnologia informationala pentru a-si imbunatati serviciile si procesele. Acest domeniu a evoluat rapid, devenind unul dintre cele mai importante domenii de specializare in guvernare. Specialistul in e-Guvernare se ocupa de implementarea si gestionarea tehnologiilor informationale si de comunicare in cadrul guvernelor, precum si de asigurarea unei bune functionari a acestora. Acesta poate fi implicat in proiecte de e-guvernare, cum ar fi dezvoltarea de aplicatii informatice, implementarea de sisteme de securitate si dezvoltarea de solutii de comunicare. Acesta poate, de asemenea, sa ofere consultanta si sa asiste guvernele in procesul de implementare a tehnologiilor informationale si de comunicare.

Model fisa de post: specialist in e-Guvernare

Fisa de post pentru meseria de specialist in e-Guvernare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: specialist in e-Guvernare, cod COR 251302


Grupa de baza: 2513 Proiectanti de sisteme web si multimedia

Titlul postului: Specialist in e-Guvernare

Descrierea postului:
Specialistul in e-Guvernare este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea solutiilor digitale pentru imbunatatirea serviciilor publice si a proceselor administrative. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu autoritatile publice si cu alte organizatii pentru a dezvolta si implementa solutii digitale care sa imbunatateasca eficienta si transparenta guvernarii.

Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea solutiilor digitale pentru imbunatatirea serviciilor publice si a proceselor administrative;
- Colaborarea cu autoritatile publice si cu alte organizatii pentru a dezvolta si implementa solutii digitale;
- Identificarea si evaluarea nevoilor si cerintelor utilizatorilor pentru a dezvolta solutii digitale eficiente si usor de utilizat;
- Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor pentru utilizarea solutiilor digitale in cadrul administratiei publice;
- Asigurarea securitatii si confidentialitatii datelor in cadrul solutiilor digitale implementate;
- Monitorizarea si evaluarea performantei solutiilor digitale implementate si identificarea posibilitatilor de imbunatatire.

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul IT sau al administratiei publice;
- Experienta in dezvoltarea si implementarea solutiilor digitale;
- Cunostinte solide in domeniul tehnologiilor informationale si al comunicatiilor;
- Cunostinte solide in domeniul administratiei publice si al proceselor administrative;
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera;
- Mediu de lucru dinamic si stimulant;
- Participarea la proiecte de dezvoltare a serviciilor publice si a proceselor administrative.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 25

  Subgrupa Majora 25

  Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Specialistii in tehnologia informatiei si comunicatiilor efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consiliere si imbunatatesc sistemele de tehnologia informatiei, componentele de calculator (hardware, software), programele informatice si conceptele conexe pentru aplicatii informatice specifice, elaboreaza documentatia corespunzatoare, incluzand principiile, politicile si procedurile, proiecteaza, dezvolta, controleaza, mentin si sprijina bazele de date si alte sisteme de informatii, pentru a asigura o performanta optima, precum si integritatea si securitatea datelor.

 • 251

  Grupa Minora 251

  Analisti programatori in domeniul software

  Analistii programatori in domeniul software efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consultanta pentru imbunatatirea sistemelor de tehnologia informatiei, cum ar fi hardware, software si alte aplicatii informatice, pentru a satisface cerintele specifice.

 • COR

  Grupa de baza 2513 Proiectanti de sisteme web si multimedia

  Proiectantii de sisteme web si multimedia combina activitatea de proiectare si cunostintele tehnice pentru cercetarea, analizarea, evaluarea, proiectarea, programarea si modificarea paginilor web, precum si a aplicatiilor care imbina texte, grafice, animatii, imagini, prezentari video si audio, precum si alte mijloace de comunicare interactive.

 • COD

  COD COR 251302 - specialist in e-Guvernare