.

Cod COR specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati


Cod COR specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati

Cod COR: specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati

Cod COR: 263506 - specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati


Meseria de specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati face parte din grupa de baza: 2635 Specialisti in asistenta sociala si consiliere.

Istoria meseriei de specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati

Specialistul in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati este o profesie relativ noua, care a aparut in anii '90. Acest specialist se ocupa de evaluarea abilitatilor si competentelor persoanelor cu dizabilitati, pentru a le oferi oportunitati de angajare si de a le ajuta sa-si gaseasca un loc de munca potrivit. Acest specialist lucreaza in stransa colaborare cu persoanele cu dizabilitati, cu angajatorii si cu alte persoane implicate in procesul de angajare. El poate oferi consiliere si asistenta in vederea identificarii si dezvoltarii abilitatilor si competentelor necesare pentru a obtine si mentine un loc de munca. Acest specialist poate, de asemenea, sa ofere asistenta in vederea obtinerii unor beneficii si servicii de asistenta sociala, precum si sa ofere informatii si sfaturi despre cum sa se adapteze la un mediu de lucru.

Model fisa de post: specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati

Fisa de post pentru meseria de specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati, cod COR 263506


Grupa de baza: 2635 Specialisti in asistenta sociala si consiliere

Titlul postului: Specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati

Descrierea postului:

Specialistul in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati este responsabil pentru evaluarea abilitatilor si aptitudinilor persoanelor cu dizabilitati, in vederea identificarii oportunitatilor de angajare si a planurilor de cariera adecvate. Acesta va colabora cu persoanele cu dizabilitati, familiile acestora, angajatorii si alte organizatii pentru a asigura o integrare reusita pe piata muncii.

Responsabilitati:

- Efectuarea evaluarilor initiale si periodice ale abilitatilor si aptitudinilor persoanelor cu dizabilitati
- Identificarea oportunitatilor de angajare si a planurilor de cariera adecvate pentru fiecare persoana in parte
- Dezvoltarea si implementarea de programe de formare si instruire pentru persoanele cu dizabilitati, in vederea imbunatatirii abilitatilor si aptitudinilor acestora
- Colaborarea cu angajatorii si alte organizatii pentru a asigura o integrare reusita pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati
- Furnizarea de consiliere si suport pentru persoanele cu dizabilitati si familiile acestora, in vederea imbunatatirii sanselor de angajare si de succes in cariera
- ntocmirea de rapoarte si documente relevante pentru evaluarea si monitorizarea progresului persoanelor cu dizabilitati

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul psihologiei, asistentei sociale sau a unei discipline relevante
- Experienta in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati
- Cunostinte solide in domeniul legislatiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu persoanele cu dizabilitati, familiile acestora, angajatorii si alte organizatii
- Capacitatea de a dezvolta si implementa programe de formare si instruire pentru persoanele cu dizabilitati
- Abilitati excelente de organizare si planificare a activitatilor
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru stimulant si dinamic
- Posibilitatea de a face o diferenta in viata persoanelor cu dizabilitati si de a contribui la integrarea acestora pe piata muncii.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2635 Specialisti in asistenta sociala si consiliere

  Specialistii in asistenta sociala si consiliere ofera indrumare si consiliere persoanelor fizice, familiilor, grupurilor, comunitatilor si organizatiilor ca raspuns la dificultatile personale si sociale. Acestia ajuta clientii sa dezvolte abilitati si sa aiba acces la resursele si serviciile-suport necesare pentru a raspunde problemelor aparute din cauza somajului, saraciei, dizabilitatilor, dependentei, comportamentului infractional si delicvent, problemelor conjugale si de alta natura.

 • COD

  COD COR 263506 - specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati