.

Cod COR stantator de filme


Cod COR stantator de filme

Cod COR: stantator de filme

Cod COR: 352117 - stantator de filme


Meseria de stantator de filme face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.

Istoria meseriei de stantator de filme

Meseria de stantator de filme a fost practicata pentru prima data in anii 1920, cand cinematografele au inceput sa se extinda in intreaga lume. Stantatorii de filme erau responsabili de pregatirea si montarea filmelor pe rolele de proiectie. Acestia trebuiau sa verifice si sa regleze rolele de proiectie, sa monteze filmul pe role si sa verifice calitatea imaginii. In plus, stantatorii de filme trebuiau sa se asigure ca filmul era pregatit pentru proiectie inainte de a fi prezentat publicului. In prezent, meseria de stantator de filme a evoluat si se bazeaza pe tehnologii digitale, dar principiile de baza sunt aceleasi. Stantatorii de filme sunt responsabili de pregatirea si montarea filmelor pe rolele de proiectie, verificarea calitatii imaginii si asigurarea ca filmul este pregatit pentru proiectie.

Model fisa de post: stantator de filme

Fisa de post pentru meseria de stantator de filme


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: stantator de filme, cod COR 352117


Grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

Titlu post: Stantator de filme

Descrierea postului:
Stantatorul de filme este responsabil pentru pregatirea si montarea filmelor in masinile de stantat. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre procesul de stantare si sa fie capabil sa lucreze cu precizie si atentie la detalii. Stantatorul de filme trebuie sa fie capabil sa lucreze intr-un mediu rapid si sa fie capabil sa respecte termenele limita.

Responsabilitati:
- Pregatirea si montarea filmelor in masinile de stantat
- Verificarea calitatii filmelor si a stantarii
- ntretinerea si curatarea masinilor de stantat
- Respectarea termenelor limita
- Comunicarea cu colegii si supervizorii pentru a asigura o productie eficienta si de calitate

Cerinte:
- Experienta anterioara in stantarea de filme sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide despre procesul de stantare
- Abilitati bune de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu rapid si de a respecta termenele limita
- Atentie la detalii si precizie in lucrul cu echipamentele

Educatie:
- Studii medii sau superioare intr-un domeniu relevant (de exemplu, productie de film sau inginerie mecanica)

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de avansare in cadrul companiei
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta este o descriere generala a postului de stantator de filme. Detaliile specifice pot varia in functie de companie si de nevoile specifice ale acesteia.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

  Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.

 • COD

  COD COR 352117 - stantator de filme