.

Cod COR statistician


Cod COR statistician

Cod COR: statistician

Cod COR: 331402 - statistician


Meseria de statistician face parte din grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati.

Istoria meseriei de statistician

Istoria meseriei de statistician se intinde inapoi in timpul antichitatii, cand matematicienii au inceput sa foloseasca datele pentru a intelege lumea inconjuratoare. in secolul al XVIII-lea, statistica a inceput sa se dezvolte ca stiinta, cu matematicieni precum Pierre-Simon Laplace si Carl Friedrich Gauss care au contribuit la dezvoltarea teoriilor statistice. in secolul al XIX-lea, statistica a devenit o disciplina importanta in stiintele sociale, cu statisticieni precum William Farr si Florence Nightingale care au folosit datele pentru a intelege si a prezice comportamentul uman. in secolul al XX-lea, statistica a devenit o disciplina importanta in stiintele medicale, economice si informatice, cu statisticieni precum John Tukey si George Box care au contribuit la dezvoltarea teoriilor statistice. Astazi, statisticienii sunt angajati in toate domeniile, de la stiintele sociale si medicale la stiintele informatice si economice. Ei folosesc datele pentru a intelege si a prezice comportamentul uman si pentru a lua decizii informate.

Model fisa de post: statistician

Fisa de post pentru meseria de statistician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: statistician, cod COR 331402


Grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

Fisa de post pentru meseria de statistician:

Titlul postului: Statistician

Departament: Analiza de date

Raporteaza catre: Managerul de analiza de date

Scopul postului: Colectarea, analiza si interpretarea datelor pentru a ajuta la luarea deciziilor in cadrul organizatiei.

Responsabilitati principale:

- Colectarea si organizarea datelor din surse variate, inclusiv sondaje, studii de piata, baze de date si alte surse relevante.
- Analiza datelor folosind metode statistice si matematice pentru a identifica tendinte, modele si relatii intre variabile.
- Interpretarea datelor si prezentarea rezultatelor sub forma de rapoarte, grafice si prezentari.
- Colaborarea cu alte departamente pentru a identifica nevoile de analiza de date si pentru a dezvolta solutii pentru problemele specifice.
- Dezvoltarea si implementarea de modele statistice si algoritmi pentru a ajuta la luarea deciziilor.
- Monitorizarea si evaluarea performantei modelelor si algoritmilor existenti si propunerea de imbunatatiri.
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta noi metode si tehnologii de analiza de date.

Cerinte:

- Licenta sau masterat in statistica, matematica sau o disciplina similara.
- Experienta relevanta in colectarea si analiza de date.
- Cunostinte solide de statistica si matematica.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare.
- Abilitati de lucru in echipa si colaborare.
- Capacitatea de a lucra cu termene limita stranse si de a gestiona mai multe proiecte simultan.
- Cunostinte de programare si experienta in utilizarea unor instrumente de analiza de date, cum ar fi R, Python sau SAS, sunt un avantaj.

Conditii de munca:

- Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra de acasa.
- Mediu de lucru placut si stimulativ.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul organizatiei.
- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

  Specialistii statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati ajuta in activitatea de planificare, colectarea, procesarea si prezentarea datelor statistice, matematice sau actuariale si in executarea acestor operatiuni, de obicei lucrand sub indrumarea statisticienilor, matematicienilor si actuarilor.

 • COD

  COD COR 331402 - statistician