.

Cod COR statistician medical


Cod COR statistician medical

Cod COR: statistician medical

Cod COR: 331403 - statistician medical


Meseria de statistician medical face parte din grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati.

Istoria meseriei de statistician medical

Istoria meseriei de statistician medical se intinde inapoi in timp, incepand cu anii 1800, cand statisticienii medicali au inceput sa foloseasca datele pentru a intelege mai bine boala si sa dezvolte tratamente mai eficiente. in anii 1900, statisticienii medicali au inceput sa foloseasca datele pentru a intelege mai bine epidemiile si sa dezvolte strategii de prevenire a bolilor. in anii 1950, statisticienii medicali au inceput sa foloseasca datele pentru a intelege mai bine efectele medicamentelor si sa dezvolte tratamente mai eficiente. in prezent, statisticienii medicali folosesc datele pentru a intelege mai bine bolile si sa dezvolte tratamente mai eficiente. Ei folosesc, de asemenea, datele pentru a intelege mai bine efectele medicamentelor si pentru a dezvolta strategii de prevenire a bolilor.

Model fisa de post: statistician medical

Fisa de post pentru meseria de statistician medical


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: statistician medical, cod COR 331403


Grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

Titlul postului: Statistician Medical

Descrierea postului:

Statisticianul medical este responsabil pentru colectarea, analiza si interpretarea datelor medicale pentru a ajuta la dezvoltarea de tratamente si terapii eficiente. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu cercetatorii si medicii pentru a asigura ca datele sunt colectate si analizate intr-un mod precis si eficient.

Responsabilitati:

- Colectarea si analiza datelor medicale pentru a identifica tendinte si modele
- Dezvoltarea de modele statistice pentru a ajuta la interpretarea datelor
- Colaborarea cu cercetatorii si medicii pentru a dezvolta protocoale de cercetare si studii clinice
- Asigurarea ca datele sunt colectate si analizate intr-un mod precis si eficient
- Prezentarea rezultatelor cercetarii intr-un mod clar si concis
- Participarea la dezvoltarea de tratamente si terapii eficiente
- Asigurarea ca toate datele sunt pastrate in siguranta si confidentialitatea este mentinuta conform standardelor medicale si legale

Cerinte:

- Licenta in statistici sau o disciplina similara
- Experienta in analiza datelor medicale
- Cunostinte avansate de statistici si software de analiza de date
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare si de a colabora cu cercetatorii si medicii
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu date complexe
- Cunoasterea standardelor medicale si legale privind confidentialitatea datelor

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Asigurare medicala si de viata
- Concediu platit si zile libere
- Mediu de lucru stimulativ si colaborativ

Aceasta este o descriere generala a postului de statistician medical si poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei sau organizatiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

  Specialistii statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati ajuta in activitatea de planificare, colectarea, procesarea si prezentarea datelor statistice, matematice sau actuariale si in executarea acestor operatiuni, de obicei lucrand sub indrumarea statisticienilor, matematicienilor si actuarilor.

 • COD

  COD COR 331403 - statistician medical