.

Cod COR stopeur


Cod COR stopeur

Cod COR: stopeur

Cod COR: 753302 - stopeur


Meseria de stopeur face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.

Istoria meseriei de stopeur

Meseria de stoper a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Stoparea a fost folosita pentru a ajuta la controlul traficului si pentru a asigura siguranta calatorilor. Stoparea a fost folosita pentru a opri vehiculele si pentru a le permite sa se indrepte in directia corecta. Stoparea a fost folosita pentru a ajuta la controlul traficului si pentru a asigura siguranta calatorilor. in secolul al XIX-lea, stoparea a devenit mai comuna, iar stoperii au inceput sa fie angajati in mai multe orase. Acest lucru a ajutat la reducerea numarului de accidente si la cresterea sigurantei calatorilor. in prezent, stoperii sunt angajati in mai multe orase si sunt responsabili pentru controlul traficului si pentru asigurarea sigurantei calatorilor.

Model fisa de post: stopeur

Fisa de post pentru meseria de stopeur


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: stopeur, cod COR 753302


Grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati

FISA DE POST

Titlu: Stopeur

Descrierea postului:

Stoperele sunt responsabile pentru asigurarea unui transport sigur si eficient pentru pasagerii autobuzului. Acestia sunt responsabili pentru verificarea biletelor, ajutarea pasagerilor in urcarea si coborarea autobuzului, anuntarea statiilor si a destinatiilor, precum si pentru a raspunde la intrebarile pasagerilor.

Responsabilitati:

Verificarea biletelor si a abonamentelor pasagerilor

Anuntarea statiilor si a destinatiilor

Ajutarea pasagerilor in urcarea si coborarea autobuzului

Raspunderea la intrebarile pasagerilor

Monitorizarea autobuzului pentru a se asigura ca pasagerii sunt in siguranta

Raportarea oricaror incidente sau probleme

Respectarea regulilor si procedurilor companiei de transport

Mentinerea autobuzului curat si in bune conditii

Respectarea programului de lucru

Calificari:

Experienta anterioara in domeniul transportului public

Cunostinte despre regulile si procedurile companiei de transport

Abilitati de comunicare si relationare

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de lucru in echipa

Permis de conducere valid

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7533 Lucratori in broderie si asimilati

  Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.

 • COD

  COD COR 753302 - stopeur