Cod COR: 753302 - stopeur
Meseria de stopeur face parte din grupa de baza: 7533 Lucratori in broderie si asimilati.
Meseria de stoper a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Stoparea a fost folosita pentru a ajuta la controlul traficului si pentru a asigura siguranta calatorilor. Stoparea a fost folosita pentru a opri vehiculele si pentru a le permite sa se indrepte in directia corecta. Stoparea a fost folosita pentru a ajuta la controlul traficului si pentru a asigura siguranta calatorilor. in secolul al XIX-lea, stoparea a devenit mai comuna, iar stoperii au inceput sa fie angajati in mai multe orase. Acest lucru a ajutat la reducerea numarului de accidente si la cresterea sigurantei calatorilor. in prezent, stoperii sunt angajati in mai multe orase si sunt responsabili pentru controlul traficului si pentru asigurarea sigurantei calatorilor.
Fisa de post pentru meseria de stopeur
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: stopeur, cod COR 753302
FISA DE POST
Titlu: Stopeur
Descrierea postului:
Stoperele sunt responsabile pentru asigurarea unui transport sigur si eficient pentru pasagerii autobuzului. Acestia sunt responsabili pentru verificarea biletelor, ajutarea pasagerilor in urcarea si coborarea autobuzului, anuntarea statiilor si a destinatiilor, precum si pentru a raspunde la intrebarile pasagerilor.
Responsabilitati:
Verificarea biletelor si a abonamentelor pasagerilor
Anuntarea statiilor si a destinatiilor
Ajutarea pasagerilor in urcarea si coborarea autobuzului
Raspunderea la intrebarile pasagerilor
Monitorizarea autobuzului pentru a se asigura ca pasagerii sunt in siguranta
Raportarea oricaror incidente sau probleme
Respectarea regulilor si procedurilor companiei de transport
Mentinerea autobuzului curat si in bune conditii
Respectarea programului de lucru
Calificari:
Experienta anterioara in domeniul transportului public
Cunostinte despre regulile si procedurile companiei de transport
Abilitati de comunicare si relationare
Abilitati de organizare si planificare
Abilitati de rezolvare a problemelor
Abilitati de lucru in echipa
Permis de conducere valid
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Lucratori in industria textila si confectii
Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.
Lucratorii in broderie si asimilatii acestora se ocupa cu coaserea, repararea si decorarea articolelor de imbracaminte, manusilor si altor produse din materiale textile, blana, piele fina si alte materiale, precum si cu fabricarea de corturi, vele, copertine si prelate. Acestia lucreaza in principal manual, utilizand ac si ata, dar pot efectua unele sarcini folosind masini de cusut.