.

Cod COR strungar in lemn


Cod COR strungar in lemn

Cod COR: strungar in lemn

Cod COR: 752301 - strungar in lemn


Meseria de strungar in lemn face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de strungar in lemn

Istoria meseriei de strungar in lemn se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Meseria a inceput in Anglia, in secolul al XIX-lea, cand mesterii au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a prelucra lemnul. Aceste masini au fost folosite pentru a face piese de mobilier, precum scaune, mese, paturi si alte piese decorative. Aceste masini au fost, de asemenea, folosite pentru a prelucra lemnul in scopuri industriale, cum ar fi constructia de barci si alte produse maritime. In prezent, strungarii in lemn sunt folositi pentru a prelucra lemnul in scopuri decorative, cum ar fi sculpturi si alte piese decorative. Ei folosesc masini specializate pentru a prelucra lemnul in forme complexe si detaliate.

Model fisa de post: strungar in lemn

Fisa de post pentru meseria de strungar in lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: strungar in lemn, cod COR 752301


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

FISA DE POST

Titlu: Strungar in lemn

Descrierea postului:

Strungarul in lemn este responsabil pentru prelucrarea lemnului prin utilizarea unor scule si echipamente specializate. Acesta trebuie sa prelucreze lemnul in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Responsabilitati principale:

- Utilizarea sculelor si echipamentelor specializate pentru prelucrarea lemnului

- Verificarea si asamblarea pieselor prelucrate

- Verificarea calitatii produselor finite

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

- Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor

Competente si abilitati:

- Experienta in prelucrarea lemnului

- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor specializate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si spirit de observatie

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752301 - strungar in lemn