.

Cod COR strungar la masini de prelucrat in coordonate


Cod COR strungar la masini de prelucrat in coordonate

Cod COR: strungar la masini de prelucrat in coordonate

Cod COR: 722424 - strungar la masini de prelucrat in coordonate


Meseria de strungar la masini de prelucrat in coordonate face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de strungar la masini de prelucrat in coordonate

Istoria meseriei de strungar la masini de prelucrat in coordonate dateaza din anii 1950, cand au fost inventate primele masini de prelucrat in coordonate. Acestea au fost folosite pentru a prelucra piese metalice si alte materiale, precum lemnul, folosind un sistem de coordonate pentru a ghida sculele. Strungarii sunt cei care folosesc aceste masini pentru a prelucra piesele, folosind un sistem de coordonate pentru a ghida sculele. Acestia trebuie sa aiba cunostinte de baza in domeniul mecanicii si sa fie capabili sa utilizeze masinile de prelucrat in coordonate. Meseria de strungar la masini de prelucrat in coordonate a evoluat de-a lungul anilor, de la masini manuale la masini automate, care pot prelucra piese mai complexe si mai precise.

Model fisa de post: strungar la masini de prelucrat in coordonate

Fisa de post pentru meseria de strungar la masini de prelucrat in coordonate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: strungar la masini de prelucrat in coordonate, cod COR 722424


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu: Strungar la masini de prelucrat in coordonate

Descrierea postului:

Strungarul la masini de prelucrat in coordonate este responsabil pentru prelucrarea materialelor prin utilizarea masinilor de prelucrat in coordonate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si sa se asigure ca toate produsele sunt de calitate superioara.

Responsabilitati:

- Setarea si operarea masinilor de prelucrat in coordonate pentru a prelucra materialele in conformitate cu specificatiile

- Verificarea produselor prelucrate pentru a se asigura ca sunt de calitate superioara

- Mentinerea masinilor de prelucrat in coordonate in stare buna de functionare

- Monitorizarea si reglarea parametrilor de prelucrare pentru a se asigura ca produsele sunt prelucrate corect

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

Competente:

- Cunostinte solide despre prelucrarea materialelor

- Abilitati de operare a masinilor de prelucrat in coordonate

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de luare a deciziilor

- Abilitati de urmarire a detaliilor

- Abilitati de lucru cu precizie si atentie

- Abilitati de lucru cu eficienta si productivitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722424 - strungar la masini de prelucrat in coordonate