.

Cod COR strungar la masini de strunjit roti cai ferate


Cod COR strungar la masini de strunjit roti cai ferate

Cod COR: strungar la masini de strunjit roti cai ferate

Cod COR: 722425 - strungar la masini de strunjit roti cai ferate


Meseria de strungar la masini de strunjit roti cai ferate face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de strungar la masini de strunjit roti cai ferate

Meseria de strungar la masini de strunjit roti cai ferate a fost practicata inca din anii 1800, cand industria cailor ferate a inceput sa se dezvolte. Strungarii au fost responsabili pentru strunjirea rotilor cailor ferate, care erau folosite pentru a asigura o calatorie mai sigura si mai confortabila. Acest lucru a fost realizat prin strunjirea rotilor cailor ferate, astfel incat sa se potriveasca perfect pe sinele caii ferate. Strungarii au folosit masini speciale de strunjit roti cai ferate, care au fost dezvoltate in anii 1800. Aceste masini au fost folosite pentru a strunji rotile cailor ferate, astfel incat sa se potriveasca perfect pe sinele caii ferate. Aceste masini au fost folosite in mod regulat pana in anii 1950, cand au fost inlocuite cu masini mai avansate. Meseria de strungar la masini de strunjit roti cai ferate a continuat sa fie practicata pana in prezent, desi masinile folosite sunt mult mai avansate decat cele folosite in trecut.

Model fisa de post: strungar la masini de strunjit roti cai ferate

Fisa de post pentru meseria de strungar la masini de strunjit roti cai ferate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: strungar la masini de strunjit roti cai ferate, cod COR 722425


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu post: Strungar la masini de strunjit roti cai ferate

Descrierea postului:

Strungarul la masini de strunjit roti cai ferate este responsabil pentru pregatirea, intretinerea si repararea masinilor de strunjit roti cai ferate. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a masinilor, sa verifice si sa regleze componentele mecanice, sa verifice si sa regleze componentele electronice, sa verifice si sa regleze componentele hidraulice, sa verifice si sa regleze componentele pneumatice, sa verifice si sa regleze componentele de control, sa verifice si sa regleze componentele de transmisie, sa verifice si sa regleze componentele de franare, sa verifice si sa regleze componentele de directie, sa verifice si sa regleze componentele de alimentare cu combustibil, sa verifice si sa regleze componentele de lubrifiere, sa verifice si sa regleze componentele de racire, sa verifice si sa regleze componentele de evacuare, sa verifice si sa regleze componentele de control al vitezei, sa verifice si sa regleze componentele de control al presiunii, sa verifice si sa regleze componentele de control al temperaturii, sa verifice si sa regleze componentele de control al umiditatii, sa verifice si sa regleze componentele de

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722425 - strungar la masini de strunjit roti cai ferate