.

Cod COR strungar produse ceramice


Cod COR strungar produse ceramice

Cod COR: strungar produse ceramice

Cod COR: 818124 - strungar produse ceramice


Meseria de strungar produse ceramice face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de strungar produse ceramice

Meseria de strungar produse ceramice se refera la prelucrarea manuala a produselor ceramice, cum ar fi vasele, tigaile, farfuriile si alte obiecte decorative. Aceasta meserie a existat de mii de ani, inca din perioada neolitica. in acea perioada, strungarii produselor ceramice foloseau unelte rudimentare, cum ar fi ciocanele si lopatile, pentru a prelucra lutul si a crea produse ceramice. Aceste produse erau folosite pentru a stoca alimente si a face alte obiecte utile. in timp, strungarii produselor ceramice au inceput sa foloseasca unelte mai sofisticate, cum ar fi masini de strungarit, pentru a prelucra produsele ceramice. Aceste masini au permis strungarilor sa produca produse ceramice mai precise si mai frumoase. in prezent, strungarii produselor ceramice folosesc masini de strungarit si alte unelte sofisticate pentru a prelucra produse ceramice de inalta calitate.

Model fisa de post: strungar produse ceramice

Fisa de post pentru meseria de strungar produse ceramice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: strungar produse ceramice, cod COR 818124


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Strungar produse ceramice

Descrierea postului:

Strungarul produselor ceramice este responsabil pentru prelucrarea produselor ceramice prin utilizarea unor masini specializate. Acesta trebuie sa asigure prelucrarea produselor ceramice in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Responsabilitati si sarcini:

- Preluarea comenzilor si a specificatiilor produselor ceramice de la clienti si pregatirea produselor pentru prelucrare;

- Utilizarea masinilor specializate pentru prelucrarea produselor ceramice;

- Verificarea produselor prelucrate pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de securitate;

- intretinerea masinilor si a echipamentelor folosite pentru prelucrarea produselor ceramice.

Competente si calificari:

- Experienta anterioara in prelucrarea produselor ceramice;

- Cunostinte solide despre masinile si echipamentele folosite pentru prelucrarea produselor ceramice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilit

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818124 - strungar produse ceramice