.

Cod COR stucaturist


Cod COR stucaturist

Cod COR: stucaturist

Cod COR: 713103 - stucaturist


Meseria de stucaturist face parte din grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati.

Istoria meseriei de stucaturist

Meseria de stucaturist se refera la aplicarea unor materiale decorative pe suprafete interioare si exterioare. Acest lucru poate include aplicarea de stuc, gleturi, vopsele, tapet si alte materiale decorative. Meseria de stucaturist a existat de mai multe secole, fiind folosita pentru a decora casele si cladirile. in Evul Mediu, stucaturistii au folosit materiale precum lutul, caramizile si piatra pentru a decora cladirile. in secolul al XVIII-lea, stucaturistii au inceput sa foloseasca materiale precum gletul si stucul pentru a decora cladirile. Aceste materiale au permis stucaturistilor sa creeze modele decorative complexe si sa decoreze cladirile cu mai multa precizie. in prezent, stucaturistii folosesc o gama larga de materiale decorative, inclusiv vopsele, tapet, gleturi si stucuri, pentru a decora cladirile.

Model fisa de post: stucaturist

Fisa de post pentru meseria de stucaturist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: stucaturist, cod COR 713103


Grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati

Titlu post: Stucaturist

Descrierea postului:

Stucaturistul este responsabil pentru aplicarea stucaturilor decorative pe suprafete interioare si exterioare. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele, sa aplice stucaturile si sa le finiseze.

Responsabilitati:

- Pregatirea suprafetelor pentru aplicarea stucaturilor;

- Aplicarea stucaturilor decorative pe suprafete interioare si exterioare;

- Finisarea stucaturilor;

- Intretinerea si curatarea echipamentelor si a materialelor folosite;

- Respectarea standardelor de calitate si siguranta;

- Respectarea termenelor limita.

Competente:

- Experienta in aplicarea stucaturilor;

- Cunostinte despre materialele si tehnicile de aplicare a stucaturilor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de planificare si organizare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor.

Cerinte:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau experienta relevanta;

- Permis de conducere;

- Cunostinte de baza in domeniul constructiilor;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7131 Zugravi si asimilati

  Zugravii si asimilatii acestora pregatesc suprafetele cladirilor si ale altor structuri pentru vopsire (zugravire), aplica straturi de protectie si decorative de vopsea sau materiale similare ori acopera peretii interiori si plafoanele cladirilor cu tapet sau alte materiale de finisare.

 • COD

  COD COR 713103 - stucaturist