.

Cod COR subinginer geodez


Cod COR subinginer geodez

Cod COR: subinginer geodez

Cod COR: 216503 - subinginer geodez


Meseria de subinginer geodez face parte din grupa de baza: 2165 Cartografi si topografi.

Istoria meseriei de subinginer geodez

Subinginerul geodez este un profesionist care se ocupa de masurarea si cartografierea terenurilor si a altor suprafete. Meseria de subinginer geodez a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVII-lea, cand a fost folosita pentru a masura si cartografia teritoriile. Acest lucru a fost necesar pentru a stabili granitele si a imparti teritoriile in mod eficient. in secolul al XIX-lea, subinginerii geodezi au fost folositi pentru a masura si cartografia teritoriile in vederea construirii de cai ferate si a altor proiecte de infrastructura. in prezent, subinginerii geodezi sunt folositi pentru a masura si cartografia teritoriile in vederea construirii de drumuri, autostrazi, canale si alte proiecte de infrastructura. De asemenea, ei sunt folositi pentru a masura si cartografia terenurilor pentru a determina proprietatile si granitele acestora.

Model fisa de post: subinginer geodez

Fisa de post pentru meseria de subinginer geodez


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: subinginer geodez, cod COR 216503


Grupa de baza: 2165 Cartografi si topografi

Fisa de post pentru meseria de subinginer geodez ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Realizarea de masuratori topografice si geodezice pentru proiecte de constructii, infrastructura sau amenajari de terenuri
- Interpretarea si analizarea datelor colectate pentru a crea harti, planuri si modele 3D
- Utilizarea de echipamente si software specializate pentru a efectua masuratori si analize
- Colaborarea cu alti specialisti, cum ar fi arhitecti, ingineri si constructori, pentru a asigura ca proiectele sunt realizate conform specificatiilor
- Monitorizarea si evaluarea calitatii datelor colectate si a procesului de masurare
- Asigurarea respectarii normelor si standardelor de siguranta si sanatate in munca

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul geodeziei sau o diploma echivalenta
- Experienta anterioara in domeniul geodeziei sau topografiei
- Cunostinte solide de matematica si fizica
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra cu precizie si atentie la detalii
- Cunostinte de operare a echipamentelor si software-ului de geodezie si topografie
- Cunostinte de limba engleza (nivel mediu sau avansat) ar fi un avantaj

Aceasta fisa de post ar putea fi utilizata de catre angajatorii care cauta sa recruteze subingineri geodezi pentru a lucra in proiecte de constructii, infrastructura sau amenajari de terenuri.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 216

  Grupa Minora 216

  Arhitecti, proiectanti, topografi si designeri

  Arhitectii, proiectantii, topografii si designerii planifica si proiecteaza peisaje, exteriorul si interiorul cladirilor, produse pentru activitatea de fabricatie si furnizeaza informatii pentru comunicare vizuala, publicare si afisare. Acestia coordoneaza activitatea de topografiere pentru a determina cu precizie caracteristicile pozitiei geografice, proiecteaza, realizeaza si revizuiesc hartile, dezvolta si implementeaza planurile si politicile pentru controlul utilizarii terenului.

 • COR

  Grupa de baza 2165 Cartografi si topografi

  Cartografii si topografii determina pozitia exacta, realizeaza sau revizuiesc hartile digitale, grafice, picturale, diagrame ori alte reprezentari vizuale ale caracteristicilor naturale si construite ale limitelor terenurilor, marilor, zonelor subterane si ale corpurilor ceresti, aplicand principii stiintifice si matematice.

 • COD

  COD COR 216503 - subinginer geodez