Cod COR: 215309 - subinginer iluminat tehnologic
Meseria de subinginer iluminat tehnologic face parte din grupa de baza: 2153 Ingineri in domeniul telecomunicatiilor.
Meseria de subinginer iluminat tehnologic se refera la proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat tehnologic. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand s-a dezvoltat primul sistem de iluminat tehnologic. Acesta a fost folosit pentru a oferi iluminat in spatii publice, cum ar fi stadioane, teatre si alte locuri de divertisment. Acest sistem a permis controlul luminii si a culorilor, ceea ce a permis crearea unor efecte speciale si a adus un plus de divertisment. in prezent, subinginerii iluminat tehnologic sunt responsabili pentru proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat tehnologic. Acestea sunt folosite in spatii publice, cum ar fi stadioane, teatre, parcuri de distractii si alte locuri de divertisment. De asemenea, acestea sunt folosite si in industria de divertisment, cum ar fi productia de filme si televiziune. Subinginerii iluminat tehnologic sunt responsabili pentru proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat tehnologic, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient.
Fisa de post pentru meseria de subinginer iluminat tehnologic
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: subinginer iluminat tehnologic, cod COR 215309
Fisa de post pentru meseria de subinginer iluminat tehnologic
Descrierea postului:
Subinginerul iluminat tehnologic este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea si implementarea solutiilor de iluminat tehnologic pentru diferite proiecte. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu inginerii de proiectare, arhitectii si clientii pentru a dezvolta solutii personalizate de iluminat care sa indeplineasca cerintele specifice ale fiecarui proiect.
Responsabilitati:
- Proiectarea si dezvoltarea solutiilor de iluminat tehnologic pentru diferite proiecte
- Colaborarea cu inginerii de proiectare, arhitectii si clientii pentru a dezvolta solutii personalizate de iluminat
- Realizarea de calcule si simulari pentru a determina necesarul de iluminat si eficienta energetica a solutiilor propuse
- Selectarea si specificarea echipamentelor de iluminat si a accesoriilor necesare pentru fiecare proiect
- Realizarea de planuri de instalare si de cablare pentru echipamentele de iluminat
- Supervizarea instalarii si punerii in functiune a sistemelor de iluminat
- Testarea si verificarea sistemelor de iluminat pentru a se asigura ca acestea indeplinesc cerintele specifice ale fiecarui proiect
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice legate de sistemele de iluminat
- Monitorizarea si raportarea performantei sistemelor de iluminat si identificarea posibilitatilor de imbunatatire a acestora
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei electrice, electronice sau al iluminatului
- Experienta in proiectarea si dezvoltarea de solutii de iluminat tehnologic
- Cunostinte solide in domeniul iluminatului, inclusiv a normelor si standardelor relevante
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu clientii, arhitectii si inginerii de proiectare
- Abilitati bune de planificare si organizare a proiectelor
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Cunostinte bune de limba engleza
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Posibilitatea de a lucra la proiecte inovatoare si de a contribui la dezvoltarea de solutii tehnologice avansate in domeniul iluminatului.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii din domeniul telecomunicatiilor desfasoara activitati de cercetare, de proiectare si coordoneaza direct activitatea de constructie, functionare, intretinere si reparare a sistemelor si echipamentelor de telecomunicatii. Acestia studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de telecomunicatii.