.

Cod COR subinginer imbunatatiri funciare


Cod COR subinginer imbunatatiri funciare

Cod COR: subinginer imbunatatiri funciare

Cod COR: 213228 - subinginer imbunatatiri funciare


Meseria de subinginer imbunatatiri funciare face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de subinginer imbunatatiri funciare

Meseria de subinginer imbunatatiri funciare a fost introdusa in anul 1845, cand a fost creata prima pozitie de subinginer in cadrul Ministerului Agriculturii din Marea Britanie. Acest post a fost creat pentru a ajuta la dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor agricole si a infrastructurii. Subinginerii imbunatatiri funciare au fost responsabili de proiectarea si construirea de drumuri, canale, diguri si alte lucrari de infrastructura, precum si de planificarea si implementarea de proiecte de imbunatatire a terenurilor agricole. In anii urmatori, meseria a cunoscut o dezvoltare rapida, iar subinginerii imbunatatiri funciare au devenit responsabili de proiectarea si construirea de sisteme de irigatii, dezvoltarea de tehnologii de fertilizare si dezvoltarea de tehnologii de conservare a apei. In prezent, subinginerii imbunatatiri funciare sunt responsabili de proiectarea si implementarea de proiecte de imbunatatire a terenurilor agricole, precum si de planificarea si implementarea de proiecte de conservare a apei si dezvoltarea de tehnologii de fertilizare.

Model fisa de post: subinginer imbunatatiri funciare

Fisa de post pentru meseria de subinginer imbunatatiri funciare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: subinginer imbunatatiri funciare, cod COR 213228


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Fisa postului pentru Subinginer imbunatatiri funciare:

Obiectivul postului: Subinginerul imbunatatiri funciare este responsabil pentru furnizarea de servicii de consultanta si asistenta tehnica in domeniul imbunatatirilor funciare. Acesta va ajuta clientii sa isi optimizeze productia si sa creasca eficienta si randamentul terenurilor agricole prin intermediul sfaturilor si solutiilor tehnice adecvate.

Responsabilitati:

Colaborarea cu clientii pentru a intelege nevoile si obiectivele acestora in ceea ce priveste imbunatatirile funciare ale terenurilor agricole
Identificarea problemelor si dezvoltarea de solutii pentru a le rezolva
Consilierea clientilor asupra utilizarii unor tehnologii si instrumente noi si inovatoare pentru a imbunatati conditiile de crestere si randamentul terenurilor agricole
Realizarea de analize si evaluari ale terenului pentru a determina nevoile de ingrijire si nutritie ale culturilor agricole
Furnizarea de solutii pentru combaterea problemelor de drenaj, irigare, eroziune sau compactare a solului
Monitorizarea terenurilor agricole si furnizarea de rapoarte regulate privind starea si performanta acestora
Realizarea de proiecte pentru imbunatatiri funciare precum canale de drenaj, bazine de retentie, terasamente sau sistem de irigare
Participarea la licitatii si ofertare de servicii in domeniul imbunatatirilor funciare
Cerinte:

Studii superioare in domeniul agricol sau de inginerie civila cu specializare in imbunatatiri funciare
Experienta anterioara relevanta in domeniul imbunatatirilor funciare
Cunoasterea detaliata a tehnologiilor si instrumentelor utilizate in domeniul imbunatatirilor funciare
Abilitati excelente de comunicare si prezentare
Capacitatea de a lucra independent si in echipa

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213228 - subinginer imbunatatiri funciare