Cod COR: 214904 - subinginer materiale de constructii
Meseria de subinginer materiale de constructii face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Meseria de subinginer materiale de constructii se refera la proiectarea si fabricarea materialelor de constructii, precum si la testarea si evaluarea lor. Aceasta meserie a aparut in secolul al XIX-lea, cand s-a dezvoltat industria materialelor de constructii. In acea perioada, subinginerii materialelor de constructii au fost responsabili de proiectarea si fabricarea materialelor de constructii, precum si de testarea si evaluarea lor. In prezent, subinginerii materialelor de constructii sunt responsabili de proiectarea si fabricarea materialelor de constructii, precum si de testarea si evaluarea lor. Ei sunt, de asemenea, responsabili de asigurarea calitatii materialelor de constructii si de monitorizarea procesului de fabricatie. Subinginerii materialelor de constructii sunt, de asemenea, responsabili de asigurarea ca materialele de constructii sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.
Fisa de post pentru meseria de subinginer materiale de constructii
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: subinginer materiale de constructii, cod COR 214904
Fisa de post pentru meseria de subinginer materiale de constructii
Descrierea postului:
Subinginerul materialelor de constructii este responsabil pentru dezvoltarea si imbunatatirea materialelor de constructii utilizate in constructii. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu inginerii si cercetatorii pentru a dezvolta materiale noi si pentru a imbunatati performanta materialelor existente. Subinginerul materialelor de constructii trebuie sa fie capabil sa efectueze teste si analize pentru a evalua proprietatile materialelor si sa dezvolte solutii pentru problemele de calitate.
Responsabilitati:
- Dezvoltarea si imbunatatirea materialelor de constructii utilizate in constructii
- Lucrul in stransa colaborare cu inginerii si cercetatorii pentru a dezvolta materiale noi si pentru a imbunatati performanta materialelor existente
- Efectuarea de teste si analize pentru a evalua proprietatile materialelor
- Dezvoltarea de solutii pentru problemele de calitate
- Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de productie pentru a asigura calitatea materialelor
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare pentru a imbunatati performanta materialelor de constructii
- Comunicarea cu clientii si furnizorii pentru a asigura calitatea materialelor si a indeplini cerintele acestora
- Pregatirea rapoartelor si documentelor tehnice pentru a documenta activitatile si rezultatele cercetarii si dezvoltarii
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei materialelor sau a constructiilor
- Experienta in cercetarea si dezvoltarea materialelor de constructii
- Cunostinte solide in domeniul materialelor de constructii si a proceselor de productie
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti specialisti
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte avansate de limba engleza
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Posibilitatea de a lucra cu tehnologii de ultima generatie
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare inovatoare
- Asigurare medicala privata
- Abonament la o sala de sport
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.