Cod COR: 214432 - subinginer mecanic utilaje pentru materiale de constructie
Meseria de subinginer mecanic utilaje pentru materiale de constructie face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.
Meseria de subinginer mecanic utilaje pentru materiale de constructie a fost introdusa in anii 1950, cand a fost nevoie de o persoana specializata in proiectarea si intretinerea utilajelor folosite in industria materialelor de constructii. Acestia au fost responsabili de proiectarea si intretinerea utilajelor folosite in industria materialelor de constructii, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza in mod corespunzator si eficient. In prezent, subinginerii mecanici utilaje pentru materiale de constructie sunt responsabili de proiectarea, intretinerea si repararea utilajelor folosite in industria materialelor de constructii, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza in mod corespunzator si eficient. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de asigurarea ca utilajele sunt in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.
Fisa de post pentru meseria de subinginer mecanic utilaje pentru materiale de constructie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: subinginer mecanic utilaje pentru materiale de constructie, cod COR 214432
Departament: Proiectare si productie
Titlu post: Subinginer mecanic - Utilaje pentru materiale de constructie
Descrierea postului:
Subinginerul mecanic va fi responsabil de proiectarea, dezvoltarea si productia de utilaje si echipamente pentru materiale de constructie, precum masini de mixare, presare si taiere a betonului, precum si alte utilaje de prelucrare a materialelor.
Responsabilitati si sarcini:
Dezvoltarea si proiectarea utilajelor pentru prelucrarea materialelor de constructie;
Identificarea si evaluarea necesitatilor clientilor si a specificatiilor tehnice necesare pentru produsele proiectate;
Proiectarea si dezvoltarea schitelor si desenelor pentru prototipuri si modele;
Testarea si validarea prototipurilor si a modelelor;
imbunatatirea si modificarea produselor in functie de feedback-ul clientilor si al echipei interne;
Colaborarea cu departamentele de productie si de marketing pentru a asigura calitatea si conformitatea produselor.
Cerinte de calificare si experienta:
Licenta sau diploma de inginerie mecanica sau o disciplina relevanta;
Experienta anterioara in proiectarea si productia de utilaje pentru materiale de constructie sau industria constructiilor;
Cunostinte avansate de proiectare asistata de calculator (CAD);
Cunostinte solide in materie de mecanica, hidraulica, pneumatica si electricitate;
Capacitatea de a lucra intr-un mediu rapid si dinamic, cu termene limita stricte;
Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa;
Cunoasterea limbii engleze constituie un avantaj.
Locul de munca:
Locul de munca este intr-un birou de proiectare sau intr-o fabrica de productie. Posibilitatea de a fi necesara deplasarea pentru intalniri cu clientii sau furnizorii.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.