.

Cod COR subinginer retele electrice


Cod COR subinginer retele electrice

Cod COR: subinginer retele electrice

Cod COR: 215113 - subinginer retele electrice


Meseria de subinginer retele electrice face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.

Istoria meseriei de subinginer retele electrice

Meseria de subinginer retele electrice se refera la proiectarea, instalarea, intretinerea si repararea retelelor electrice. Aceasta meserie a aparut in secolul al XIX-lea, odata cu dezvoltarea tehnologiei electrice. In acea perioada, subinginerii retele electrice au fost responsabili de proiectarea si construirea retelelor electrice, precum si de intretinerea si repararea lor. In prezent, subinginerii retele electrice sunt responsabili de proiectarea, instalarea, intretinerea si repararea retelelor electrice, precum si de monitorizarea si controlul lor. Ei sunt, de asemenea, responsabili de asigurarea securitatii si a performantei retelelor electrice.

Model fisa de post: subinginer retele electrice

Fisa de post pentru meseria de subinginer retele electrice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: subinginer retele electrice, cod COR 215113


Grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni

Fisa de post pentru Subinginer Retele Electrice

Descrierea postului:

Subinginerul Retele Electrice este responsabil pentru proiectarea, implementarea, mentenanta si dezvoltarea retelelor electrice. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu inginerii si tehnicienii din domeniul electric pentru a asigura functionarea eficienta a retelelor electrice.

Responsabilitati:

- Proiectarea si implementarea retelelor electrice, inclusiv planificarea, proiectarea si instalarea echipamentelor si a infrastructurii necesare
- Monitorizarea si mentenanta retelelor electrice, inclusiv identificarea si remedierea problemelor de functionare si intretinerea echipamentelor
- Dezvoltarea si implementarea strategiilor de imbunatatire a eficientei si a performantei retelelor electrice
- Colaborarea cu inginerii si tehnicienii din domeniul electric pentru a asigura functionarea eficienta a retelelor electrice
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta si de mediu
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul retelelor electrice
- Furnizarea de suport tehnic si consultanta pentru clienti si colegi

Cerinte:

- Diploma de licenta in inginerie electrica sau o disciplina similara
- Experienta relevanta in proiectarea, implementarea si mentenanta retelelor electrice
- Cunostinte solide in domeniul electric si al retelelor electrice
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Cunoasterea reglementarilor si standardelor de siguranta si de mediu
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta este o descriere generala a postului de Subinginer Retele Electrice si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale postului. Candidatii interesati ar trebui sa aiba o discutie detaliata cu angajatorul pentru a intelege mai bine cerintele si responsabilitatile specifice ale postului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2151 Ingineri electricieni

  Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.

 • COD

  COD COR 215113 - subinginer retele electrice