.

Cod COR sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector


Cod COR sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector

Cod COR: sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector

Cod COR: 721206 - sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector


Meseria de sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector face parte din grupa de baza: 7212 Sudori si debitatori autogen.

Istoria meseriei de sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector

Meseria de sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector a fost dezvoltata in anii 1920, cand a fost inventat primul arc electric cu electrod fuzibil. Acest tip de sudura a devenit rapid popular, deoarece oferea o metoda mai sigura si mai eficienta de sudura decat metodele anterioare. Acest tip de sudura a fost folosit in mod extensiv in industria constructiilor navale si a constructiilor metalice, precum si in industria auto. In prezent, sudura cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector este folosita in mod extensiv in industria constructiilor metalice, in special in constructia de structuri metalice si in constructia de masini. Acest tip de sudura ofera o mai mare precizie si o mai mare rezistenta la coroziune decat alte metode de sudura.

Model fisa de post: sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector

Fisa de post pentru meseria de sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector, cod COR 721206


Grupa de baza: 7212 Sudori si debitatori autogen

FISA DE POST

Titlu post: Sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector

Descrierea postului:

Executa suduri cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector;

Executa suduri in conformitate cu desenul tehnic si specificatiile tehnice;

Verifica si asigura calitatea sudurilor;

Asigura curatarea si pregatirea suprafetelor de sudura;

Asigura pregatirea materialelor si a echipamentelor necesare sudurii;

Asigura respectarea normelor de protectia muncii si a mediului;

Executa alte sarcini conexe.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul sudurii cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector;

Cunostinte tehnice si de protectia muncii;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de organizare si planificare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7212 Sudori si debitatori autogen

  Sudorii si debitatorii autogeni sudeaza sau taie piese metalice cu ajutorul surselor de caldura: gaz, arc electric, flacara oxiacetilenica sau alte procedee de topire si taiere, asambleaza piese metalice prin fuziune.

 • COD

  COD COR 721206 - sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector