.

Cod COR sudor geomembrana


Cod COR sudor geomembrana

Cod COR: sudor geomembrana

Cod COR: 712413 - sudor geomembrana


Meseria de sudor geomembrana face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de sudor geomembrana

Meseria de sudor geomembrana a aparut in anii '70, cand s-a descoperit ca materialul geomembrana poate fi folosit pentru a proteja solul si apa de contaminare. Acest material a fost folosit in mod initial pentru a preveni infiltratia apei in sol si a preveni eroziunea solului. In anii '80, s-a descoperit ca geomembrana poate fi folosita si pentru a preveni contaminarea solului si a apei prin prevenirea infiltrarii si a eroziunii. Acest lucru a condus la dezvoltarea meseriei de sudor geomembrana, care implica sudarea materialului geomembrana pentru a crea o bariera impermeabila intre sol si apa. Acest lucru a permis protectia solului si a apei de contaminare si a contribuit la dezvoltarea industriei de protectie a mediului.

Model fisa de post: sudor geomembrana

Fisa de post pentru meseria de sudor geomembrana


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sudor geomembrana, cod COR 712413


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Post: Sudor Geomembrana

Responsabilitati:

- Executa sudura geomembranei pe suprafete plane si curbe

- Asigura pregatirea corecta a suprafetelor de sudura

- Executa suduri de calitate superioara

- Verifica si testeaza sudurile pentru a se asigura ca sunt etanse

- Asigura respectarea standardelor de calitate si siguranta

- Mentine echipamentul si uneltele in stare buna de functionare

- Urmareste si respecta instructiunile si procedurile de lucru

- Respecta regulile de protectie a mediului

Cerinte:

- Experienta anterioara in sudura geomembranei

- Cunostinte de baza in domeniul sudurii

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor si instructiunilor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor de sudura

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiune

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712413 - sudor geomembrana