.

Cod COR sufleur teatru


Cod COR sufleur teatru

Cod COR: sufleur teatru

Cod COR: 265416 - sufleur teatru


Meseria de sufleur teatru face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.

Istoria meseriei de sufleur teatru

Meseria de sufleur teatru a existat de cand teatrul a inceput sa se dezvolte. Sufleurul teatru este persoana care ajuta actorii sa-si aminteasca replicile si sa le spuna corect. Acest lucru se face prin repetarea replicilor in culise, inainte de spectacol. Sufleurul teatru poate fi, de asemenea, responsabil pentru ajutarea actorilor sa-si aminteasca miscarile si pozitiile pe scena. in trecut, sufleurii teatru erau adesea actori care au jucat in spectacole anterioare si au fost angajati pentru a ajuta actorii noi. Acest lucru a fost necesar deoarece actorii noi nu aveau inca experienta necesara pentru a-si aminti replicile si miscarile. Cu toate acestea, in prezent, sufleurii teatru sunt adesea angajati profesionisti care au studiat teatrul si au experienta in a ajuta actorii sa-si aminteasca replicile si sa le spuna corect.

Model fisa de post: sufleur teatru

Fisa de post pentru meseria de sufleur teatru


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sufleur teatru, cod COR 265416


Grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

Fisa de post pentru meseria de Sufleur Teatru

Descrierea postului:

Sufleurul teatrului este responsabil pentru a ajuta actorii sa-si aminteasca replicile si sa le ofere suport in timpul spectacolului. Acesta trebuie sa fie atent si sa urmareasca cu atentie actiunea de pe scena, astfel incat sa poata interveni in cazul in care un actor uita o replica sau are nevoie de ajutor.

Responsabilitati:

- Asigurarea ca actorii isi amintesc replicile si ca spectacolul decurge fara probleme
- Observarea cu atentie a actiunii de pe scena si intervenirea in cazul in care este necesar
- Comunicarea cu regizorul si cu ceilalti membri ai echipei de productie pentru a se asigura ca toate aspectele spectacolului sunt bine pregatite
- Pregatirea si organizarea scenelor pentru spectacol
- Participarea la repetitii si la alte activitati de pregatire a spectacolului

Cerinte:

- Experienta anterioara in teatru sau intr-un rol similar
- Cunostinte solide despre teatru si despre procesul de productie a spectacolelor
- Abilitati excelente de comunicare si de organizare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a ramane calm in situatii stresante
- Atentie la detalii si capacitatea de a observa cu atentie actiunea de pe scena

Educatie:

- Studii in domeniul teatrului sau experienta echivalenta

Salariu:

- Salariul pentru un sufleur de teatru poate varia in functie de experienta si de locatie. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 2000-3000 de lei pe luna.

Perspective de cariera:

- Sufleurul de teatru poate avansa in pozitii de conducere, cum ar fi regizor sau producator de spectacole. De asemenea, poate alege sa se specializeze intr-un anumit gen de teatru sau sa lucreze in alte domenii ale industriei de divertisment, cum ar fi filmul sau televiziunea.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

  Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.

 • COD

  COD COR 265416 - sufleur teatru