.

Cod COR taietor confectii


Cod COR taietor confectii

Cod COR: taietor confectii

Cod COR: 815309 - taietor confectii


Meseria de taietor confectii face parte din grupa de baza: 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor.

Istoria meseriei de taietor confectii

Meseria de taietor confectii se refera la prelucrarea materialelor textile si a materialelor sintetice pentru a crea haine si alte articole vestimentare. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea, cand taietorii confectii au inceput sa creeze haine pentru nobili si membri ai familiei regale. In secolul al XIX-lea, industria confectiilor a cunoscut o crestere semnificativa, iar taietorii confectii au devenit mai specializati si mai bine pregatiti. In prezent, taietorii confectii lucreaza in ateliere de croitorie, magazine de haine si chiar in industria de productie a hainelor. Ei folosesc masini specializate pentru a taia materialele textile si sintetice si pentru a crea modele de haine.

Model fisa de post: taietor confectii

Fisa de post pentru meseria de taietor confectii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: taietor confectii, cod COR 815309


Grupa de baza: 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor

Titlu post: Taietor Confectii

Descrierea postului:

Taietorul Confectii este responsabil pentru taierea materialelor textile si a materialelor de imbracaminte in conformitate cu specificatiile de proiectare si de productie. Acesta trebuie sa asigure ca toate materialele sunt taiate corect si eficient, astfel incat sa se obtina produse de calitate superioara.

Responsabilitati principale:

Utilizeaza masini de taiere automate si manuale pentru a taia materialele textile si materialele de imbracaminte.

Verifica materialele taiate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile de proiectare si de productie.

Utilizeaza masini de cusut pentru a asigura ca materialele sunt taiate corect si eficient.

Monitorizeaza si mentine masinile de taiere in stare buna de functionare.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu standardele de calitate.

Urmareste si respecta procedurile de siguranta in timpul taierii materialelor.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele clientilor.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele de productie.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele de calitate.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele de timp.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele de cost.

Asigura-te ca toate materialele sunt taiate in conformitate cu cerintele de mediu.

Calificari si abilitati:

Experienta

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8153 Operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor

  Operatorii la masinile si utilajele pentru industria confectiilor actioneaza si supravegheaza masinile de cusut care fabrica, repara, tes si restaureaza materiale textile, articole de imbracaminte din blana, piele si materiale sintetice sau brodeaza desene decorative (ornamentale) pe confectii ori alte materiale. Acestia actioneaza masinile care fac gauri pentru nasturi si masinile de gaurire pentru capse si coasere in jurul gaurilor si a nasturilor pe articolele de imbracaminte.

 • COD

  COD COR 815309 - taietor confectii