.

Cod COR taietor de precizie in lemn


Cod COR taietor de precizie in lemn

Cod COR: taietor de precizie in lemn

Cod COR: 752303 - taietor de precizie in lemn


Meseria de taietor de precizie in lemn face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de taietor de precizie in lemn

Meseria de taietor de precizie in lemn dateaza din antichitate, cand artizanii foloseau unelte rudimentare pentru a taia si prelucra lemnul. Acestia foloseau topoare, ferastraie si alte unelte manuale pentru a taia si prelucra lemnul in piese de dimensiuni mici si complexe. In secolul al XIX-lea, au aparut masinile de taiere a lemnului, care au facut ca aceasta meserie sa devina mai usoara si mai rapida. Aceste masini au permis taietorilor de precizie sa taie lemnul in piese mai mici si mai complexe, precum si sa realizeze piese mai precise si mai uniforme. In prezent, taietorii de precizie in lemn folosesc masini CNC (Computer Numerical Control) pentru a taia si prelucra lemnul in piese de dimensiuni mici si complexe. Aceste masini permit taietorilor de precizie sa realizeze piese mai precise si mai uniforme, precum si sa realizeze piese mai complexe si mai detaliate.

Model fisa de post: taietor de precizie in lemn

Fisa de post pentru meseria de taietor de precizie in lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: taietor de precizie in lemn, cod COR 752303


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Titlu post: Taietor de precizie in lemn

Descrierea postului:

Taietorul de precizie in lemn este responsabil pentru taierea si prelucrarea lemnului pentru a crea piese si produse finisate. Acesta trebuie sa utilizeze masini si scule specializate pentru a taia si prelucra lemnul in conformitate cu specificatiile proiectului. Taietorul de precizie in lemn trebuie sa aiba o cunoastere profunda a materialelor si a tehnicilor de prelucrare a lemnului.

Responsabilitati:

Utilizarea masinilor si sculelor specializate pentru a taia si prelucra lemnul in conformitate cu specificatiile proiectului.

Verificarea materialelor si a dimensiunilor pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile proiectului.

Asamblarea si finisarea produselor din lemn.

Mentinerea masinilor si sculelor in stare buna de functionare.

Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Monitorizarea stocurilor de materiale si a inventarului.

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca proiectele sunt finalizate la timp si in conformitate cu standardele de calitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea lemnului.

Cunostinte solide despre materialele si tehnicile de prelucrare a lemnului.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de citire si interpretare a planurilor si desenelor.

Abilitati de utilizare a masinilor si sculelor specializate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752303 - taietor de precizie in lemn