.

Cod COR taietor garnituri de carde


Cod COR taietor garnituri de carde

Cod COR: taietor garnituri de carde

Cod COR: 721428 - taietor garnituri de carde


Meseria de taietor garnituri de carde face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de taietor garnituri de carde

Meseria de taietor de garnituri de carde a existat de mai multe secole. Acest lucru a inceput in secolul al XVII-lea, cand mecanicii au inceput sa foloseasca garnituri de carde pentru a conecta piesele mecanice. Acestea erau taiate manual din metal, folosind unelte speciale. In secolul al XIX-lea, taietorii de garnituri de carde au inceput sa foloseasca masini speciale pentru a tai garniturile de carde. Aceste masini au facut ca procesul de taiere sa fie mai rapid si mai precis. In prezent, taietorii de garnituri de carde folosesc masini specializate pentru a tai garniturile de carde, care sunt folosite in industria auto si in alte industrii.

Model fisa de post: taietor garnituri de carde

Fisa de post pentru meseria de taietor garnituri de carde


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: taietor garnituri de carde, cod COR 721428


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Taietor Garnituri de Carde

Descrierea postului:

Taietorul Garnituri de Carde este responsabil pentru taierea garniturilor de carde pentru produsele finisate. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt taiate la dimensiunile corecte si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati:

Utilizeaza masini de taiere pentru a taia garnituri de carde la dimensiunile corecte.

Verifica produsele taiate pentru a se asigura ca sunt la dimensiunile corecte si ca sunt de calitate.

Asigura curatarea si intretinerea masinilor de taiere.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Urmareste stocul de materiale si comanda materiale suplimentare atunci cand este necesar.

Asigura ca toate produsele sunt livrate la timp si la standardele de calitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in taierea garniturilor de carde.

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice.

Abilitati de utilizare a masinilor de taiere.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Atentie la detalii si abilitati de organizare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721428 - taietor garnituri de carde