.

Cod COR taietor geam


Cod COR taietor geam

Cod COR: taietor geam

Cod COR: 818120 - taietor geam


Meseria de taietor geam face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de taietor geam

Meseria de taietor de geam a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Primii taietori de geam au aparut in secolul al XIII-lea, in Europa, si au fost folositi pentru a taia sticla pentru ferestre si alte obiecte decorative. Acestia foloseau unelte rudimentare, cum ar fi topoare, ciocane si lama de rasucire, pentru a taia sticla. In secolul al XVIII-lea, tehnologia a evoluat si au aparut unelte mai sofisticate, cum ar fi masinile de taiere si masinile de slefuit. Aceste unelte au permis taietorilor de geam sa creeze forme mai complexe si sa produca sticla de calitate superioara. In prezent, taietorii de geam folosesc masini computerizate pentru a taia sticla cu precizie si viteza. Acestia pot taia sticla in orice forma si dimensiune, ceea ce le permite sa creeze obiecte decorative unice si de calitate.

Model fisa de post: taietor geam

Fisa de post pentru meseria de taietor geam


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: taietor geam, cod COR 818120


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

Titlu post: Taietor geam

Descrierea postului:

Taietorul geamului este responsabil pentru taierea geamurilor si a altor materiale din sticla, precum si pentru asamblarea si montarea acestora. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de taiere si asamblare a geamurilor si sa poata lucra cu precizie si atentie.

Responsabilitati:

Taierea geamurilor si a altor materiale din sticla, folosind masini specializate si alte unelte

Asamblarea si montarea geamurilor si a altor materiale din sticla

Verificarea geamurilor si a altor materiale din sticla pentru a se asigura ca sunt corecte si sigure

Lucrul in conformitate cu standardele de siguranta si calitate

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Lucrul in echipa cu alti membri ai personalului

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

Cerinte:

Experienta anterioara in taierea geamurilor si a altor materiale din sticla

Cunostinte despre tehnicile de taiere si asamblare a geamurilor

Abilitati de lucru cu precizie si atentie

Abilitati de lucru in echipa

Abilitati de comunicare si relationare

Abilitati de urmat instructiuni si de respectat regulile de securitate

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818120 - taietor geam