.

Cod COR taietor matrite serigrafie


Cod COR taietor matrite serigrafie

Cod COR: taietor matrite serigrafie

Cod COR: 732204 - taietor matrite serigrafie


Meseria de taietor matrite serigrafie face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de taietor matrite serigrafie

Meseria de taietor matrite serigrafie se refera la procesul de taiere a matritelor din materiale precum poliesterul, folosite pentru a crea modele pe materiale textile, hartie, sticla si alte suprafete. Acest proces a fost folosit pentru prima data in anii 1920, cand a fost inventat de catre un grup de cercetatori din Germania. Acestia au folosit un dispozitiv special pentru a taia matrite din materiale precum poliesterul, care au fost apoi folosite pentru a crea modele pe materiale textile. Acest proces a devenit rapid popular si a fost folosit in industria de serigrafie pentru a crea modele pe materiale textile, hartie, sticla si alte suprafete. In prezent, taietorii matrite serigrafie sunt folositi in industria de serigrafie pentru a crea modele pe materiale textile, hartie, sticla si alte suprafete.

Model fisa de post: taietor matrite serigrafie

Fisa de post pentru meseria de taietor matrite serigrafie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: taietor matrite serigrafie, cod COR 732204


Grupa de baza: 7322 Tipografi

Titlu post: Taietor matrite serigrafie

Descrierea postului:

Taietorul matritei serigrafie este responsabil pentru prelucrarea matritelor serigrafice folosind echipamente specializate. Acesta trebuie sa asigure ca matritele sunt prelucrate corect si in conformitate cu specificatiile clientului.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor specializate pentru prelucrarea matritelor serigrafice

Verificarea matritelor pentru a se asigura ca sunt prelucrate corect si in conformitate cu specificatiile clientului

Asigurarea ca matritele sunt prelucrate in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate

Mentinerea echipamentelor in stare buna de functionare

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defecte

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea matritelor serigrafice

Cunostinte solide despre echipamentele si tehnicile de prelucrare a matritelor serigrafice

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice

Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor de prelucrare a matritelor serigrafice

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732204 - taietor matrite serigrafie