.

Cod COR talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)


Cod COR talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)

Cod COR: talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)

Cod COR: 753607 - talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)


Meseria de talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte) face parte din grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati.

Istoria meseriei de talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)

Meseria de talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte) dateaza din antichitate, cand oamenii foloseau piei de animale pentru a-si face incaltaminte. Acestia foloseau aceleasi tehnici de prelucrare a pielii pentru a repara incaltamintea lor. In Evul Mediu, talpuitul a devenit o meserie importanta, iar talpuitii erau foarte apreciati pentru abilitatile lor. In secolul al XVIII-lea, talpuitii au inceput sa foloseasca materiale sintetice si alte materiale moderne pentru a repara incaltamintea. Acestia au dezvoltat si tehnici noi pentru a face incaltamintea mai durabila si mai confortabila. In prezent, talpuitii folosesc tehnologii avansate pentru a repara incaltamintea si pentru a oferi produse de calitate superioara.

Model fisa de post: talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)

Fisa de post pentru meseria de talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte), cod COR 753607


Grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati

Titlu post: Talpuitor

Descrierea postului:

Talpuitorul este responsabil pentru repararea si confectionarea incaltamintei. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si abilitati in repararea si confectionarea incaltamintei, precum si in utilizarea echipamentelor si materialelor necesare.

Responsabilitati:

-Repara si confectioneaza incaltaminte, cum ar fi pantofi, cizme, sandale, etc.

-Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a repara si confectiona incaltaminte.

-Verifica incaltamintea pentru a se asigura ca este in stare buna si ca se potriveste corect.

-Asigura-te ca incaltamintea este curatata si pregatita pentru a fi vanduta.

-Mentine un mediu curat si organizat in magazin.

-Raspunde la intrebarile clientilor despre produsele si serviciile oferite.

-Respecta toate regulile si procedurile de securitate.

Cerinte:

-Experienta anterioara in repararea si confectionarea incaltamintei.

-Cunostinte despre echipamentele si materialele necesare.

-Abilitati de comunicare si relationare cu clientii.

-Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

-Capacitatea de a lucra in echipa.

-Atentie la detalii si abilitati de organizare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7536 Cizmari si asimilati

  Cizmarii si asimilatii acestora fabrica, modifica si repara incaltaminte standard realizata la comanda sau ortopedica si articole din piele naturala ori sintetica, cum ar fi bagaje, genti de mana si curele (cu exceptia articolelor de imbracaminte din piele, palariilor si manusilor), sau participa la fabricarea pantofilor si articolelor similare. Acestia decoreaza si finiseaza pantofii, bagajele, gentile de mana si curelele.

 • COD

  COD COR 753607 - talpuitor (confectioner-reparatii incaltaminte)