.

Cod COR talpuitor industrial


Cod COR talpuitor industrial

Cod COR: talpuitor industrial

Cod COR: 815607 - talpuitor industrial


Meseria de talpuitor industrial face parte din grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei.

Istoria meseriei de talpuitor industrial

Talpuitorii industriali sunt persoane care folosesc talpi speciale pentru a detecta defectele din materialele metalice. Acestia au fost folositi pentru prima data in anii 1800, cand au fost folositi pentru a detecta defectele din materialele metalice folosite in constructia de nave. Acestia au fost folositi in mod regulat in industria navala, in industria de constructii si in industria de prelucrare a metalelor. In prezent, talpuitorii industriali sunt folositi in multe industrii, inclusiv in industria auto, in industria aeronautica si in industria de prelucrare a metalelor. Acestia folosesc talpi speciale pentru a detecta defectele din materialele metalice si pentru a asigura calitatea produselor.

Model fisa de post: talpuitor industrial

Fisa de post pentru meseria de talpuitor industrial


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: talpuitor industrial, cod COR 815607


Grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

Titlu post: Talpuitor industrial

Descrierea postului:
Talpuitorul industrial este responsabil pentru prelucrarea materialelor prin talpuit, folosind echipamente specializate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta cerute.

Responsabilitati:
- Executa operatiuni de talpuit, folosind echipamente specializate
- Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta cerute
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor folosite
- Monitorizeaza si regleaza parametrii de functionare ai echipamentelor
- Respecta procedurile de siguranta si de protectie a mediului
- Respecta instructiunile de lucru si procedurile de lucru

Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul talpuitului industrial
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de talpuit
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice
- Abilitati de rezolvare a problemelor
- Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

  Operatorii la masinile si utilajele din industria incaltamintei actioneaza si supravegheaza masinile care produc si repara incaltamintea standard sau speciala, gentile de mana si alte accesorii, confectionate, in principal, din piele.

 • COD

  COD COR 815607 - talpuitor industrial