.

Cod COR tamplar manual ajustor montator


Cod COR tamplar manual ajustor montator

Cod COR: tamplar manual ajustor montator

Cod COR: 752210 - tamplar manual ajustor montator


Meseria de tamplar manual ajustor montator face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de tamplar manual ajustor montator

Tamplarul manual ajustor montator este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea lemnului pentru a crea piese de mobilier si alte produse. Acestia folosesc unelte manuale si masini specializate pentru a taia, ajusta si asambla piesele de lemn. Tamplarii manuali ajustori montatori au fost folositi in mod traditional pentru a construi mobilier, precum scaune, mese, paturi si alte piese de mobilier. Acestia au de asemenea folosit lemnul pentru a construi usi, ferestre, pereti si alte structuri. In prezent, tamplarii manuali ajustori montatori sunt folositi in mod frecvent pentru a construi si repara mobilier, precum si pentru a construi si repara structuri din lemn.

Model fisa de post: tamplar manual ajustor montator

Fisa de post pentru meseria de tamplar manual ajustor montator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tamplar manual ajustor montator, cod COR 752210


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Tamplar Manual Ajustor Montator

Descrierea postului:

Tamplarul Manual Ajustor Montator este responsabil pentru fabricarea, ajustarea si montarea de piese metalice si alte materiale folosind unelte manuale si masini. Acesta trebuie sa urmeze desenele si instructiunile de lucru pentru a asigura produsele de calitate.

Responsabilitati si sarcini:

Utilizarea uneltelor manuale si masinilor pentru a pregati si ajusta piesele metalice si alte materiale;

Urmarirea desenelor si instructiunilor de lucru pentru a asigura produsele de calitate;

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

Asamblarea si montarea pieselor metalice si alte materiale;

Repararea si intretinerea masinilor si uneltelor;

Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Competente si calificari:

Experienta in utilizarea uneltelor manuale si masinilor;

Abilitati de citire si intelegere a desenelor si instructiunilor de lucru;

Abilitati de asamblare si montare;

Abilitati de reparare si

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752210 - tamplar manual ajustor montator