Cod COR: 752211 - tamplar manual la imbinarea furnirelor
Meseria de tamplar manual la imbinarea furnirelor face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.
Tamplaria manuala la imbinarea furnirelor este o meserie veche, care se practica de mii de ani. A fost folosita pentru a construi si repara obiecte din lemn, cum ar fi mobilierul, usile si ferestrele. Tamplarii manuali foloseau unelte precum ciocane, topoare, ferastraie si dalti pentru a taia si a imbinat furnirul. Acestia au folosit, de asemenea, adezivi si alte materiale pentru a asigura o imbinare stransa si durabila. In zilele noastre, tamplarii manuali folosesc aceleasi unelte si tehnici, dar au adaugat si alte unelte si tehnici, cum ar fi masinile de gaurit si masinile de frezat. Acestea le permit sa lucreze mai rapid si sa obtina rezultate mai bune.
Fisa de post pentru meseria de tamplar manual la imbinarea furnirelor
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: tamplar manual la imbinarea furnirelor, cod COR 752211
Denumirea postului: Tamplar manual la imbinarea furnirelor
Scopul postului: Executarea operatiilor de imbinare a furnirelor prin tamplarie manuala.
Responsabilitati:
- Executarea operatiilor de imbinare a furnirelor prin tamplarie manuala;
- Utilizarea sculelor si echipamentelor necesare pentru executarea operatiilor;
- Verificarea calitatii produselor finite;
- Respectarea procedurilor si standardelor de calitate;
- Respectarea normelor de securitate si protectia muncii;
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.
Competente:
- Experienta in domeniul tamplariei manuale;
- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de organizare si planificare.
Atributii:
- Executarea operatiilor de imbinare a furnirelor prin tamplarie manuala;
- Utilizarea sculelor si echipamentelor necesare pentru executarea operatiilor;
- Verificarea calitatii produselor finite;
- Respectarea procedurilor si standardelor de calitate;
- Respectarea normelor de securitate si protectia muncii;
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati
Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.
Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.