.

Cod COR tamplar mecanic la slefuit


Cod COR tamplar mecanic la slefuit

Cod COR: tamplar mecanic la slefuit

Cod COR: 752321 - tamplar mecanic la slefuit


Meseria de tamplar mecanic la slefuit face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de tamplar mecanic la slefuit

Tamplarul mecanic la slefuit este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea lemnului prin slefuirea suprafetelor si a marginilor, pentru a obtine o finisare neteda si uniforma. Tamplarii mecanici la slefuit folosesc masini specializate, cum ar fi masini de slefuit, masini de frezat si masini de gaurit, pentru a prelucra lemnul. Acestia pot folosi, de asemenea, instrumente manuale, cum ar fi fierastraie, freze si slefuitoare, pentru a obtine rezultatele dorite. Tamplarii mecanici la slefuit sunt responsabili de prelucrarea lemnului in conformitate cu specificatiile clientului si de asigurarea calitatii produselor finite. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu tehnicile de prelucrare a lemnului si sa aiba cunostinte despre materialele si produsele folosite in procesul de prelucrare.

Model fisa de post: tamplar mecanic la slefuit

Fisa de post pentru meseria de tamplar mecanic la slefuit


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tamplar mecanic la slefuit, cod COR 752321


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Titlu post: Tamplar Mecanic la Slefuit

Descrierea postului:

Tamplarul mecanic la slefuit este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin slefuire, folosind masini-unelte specializate. Acesta trebuie sa prelucreze piesele metalice in conformitate cu specificatiile proiectului si sa asigure calitatea produselor finite.

Responsabilitati principale:

Preluarea si prelucrarea metalelor prin slefuire, folosind masini-unelte specializate;

Verificarea si asigurarea calitatii produselor finite;

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de productie;

Asigurarea securitatii si a bunastarii in locul de munca;

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

Monitorizarea si imbunatatirea eficientei masinilor-unelte;

Asigurarea unei comunicari adecvate cu colegii si supervisorii.

Competente si calificari:

Experienta anterioara in prelucrarea metalelor prin slefuire;

Cunostinte solide despre masini-unelte si tehnici de prelucrare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de rezolvare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752321 - tamplar mecanic la slefuit