.

Cod COR tehnician conditii de munca si securitate


Cod COR tehnician conditii de munca si securitate

Cod COR: tehnician conditii de munca si securitate

Cod COR: 325722 - tehnician conditii de munca si securitate


Meseria de tehnician conditii de munca si securitate face parte din grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati.

Istoria meseriei de tehnician conditii de munca si securitate

Meseria de tehnician conditii de munca si securitate se refera la asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos pentru angajatii unei companii. Acest lucru se realizeaza prin implementarea si monitorizarea unor standarde de securitate si conditii de munca adecvate. Tehnicianul conditii de munca si securitate este responsabil de identificarea si evaluarea riscurilor potentiale si de implementarea masurilor de prevenire a accidentelor si a imbolnavirilor profesionale. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu legislatia in vigoare si sa fie capabil sa identifice si sa rezolve problemele de securitate si conditii de munca. Meseria de tehnician conditii de munca si securitate a aparut in anii '70, cand s-a constatat ca exista o nevoie de a asigura un mediu de lucru sigur si sanatos pentru angajatii companiilor. In prezent, aceasta meserie este foarte importanta, deoarece angajatorii sunt obligati sa respecte standardele de securitate si conditii de munca stabilite de lege. Tehnicianul conditii de munca si securitate trebuie sa fie pregatit sa identifice si sa rezolve problemele de securitate si conditii de munca si sa asigure angajatilor un mediu de lucru sigur si sanatos.

Model fisa de post: tehnician conditii de munca si securitate

Fisa de post pentru meseria de tehnician conditii de munca si securitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician conditii de munca si securitate, cod COR 325722


Grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

Fisa de post pentru meseria de Tehnician Conditii de Munca si Securitate are urmatoarele responsabilitati si sarcini:

Responsabilitati:

1. Asigurarea respectarii normelor de securitate si sanatate in munca in cadrul companiei.

2. Identificarea riscurilor si elaborarea de masuri de prevenire si protectie impotriva acestora.

3. Verificarea si actualizarea periodica a planurilor de prevenire si protectie impotriva incendiilor.

4. Asigurarea respectarii normelor de protectie a mediului si a normelor de igiena si sanatate in munca.

5. Elaborarea si actualizarea periodica a procedurilor si instructiunilor de lucru in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

6. Organizarea si desfasurarea de instructaje si cursuri de formare pentru angajati in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

7. Verificarea si actualizarea periodica a echipamentelor de protectie si a echipamentelor de lucru.

8. Asigurarea respectarii normelor de securitate si sanatate in munca in cadrul lucrarilor de constructii si montaj.

Sarcini:

1. Identificarea si evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.

2. Elaborarea si actualizarea periodica a planurilor de prevenire si protectie impotriva incendiilor.

3. Verificarea si actualizarea periodica a procedurilor si instructiunilor de lucru in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

4. Organizarea si desfasurarea de instructaje si cursuri de formare pentru angajati in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

5. Verificarea si actualizarea periodica a echipamentelor de protectie si a echipamentelor de lucru.

6. Asigurarea respectarii normelor de securitate si sanatate in munca in cadrul lucrarilor de constructii si montaj.

7. Elaborarea si actualizarea periodica a rapoartelor si a documentelor necesare pentru autoritatile competente in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

8. Asigurarea respectarii normelor de protectie a mediului si a normelor de igiena si sanatate in munca.

9. Colaborarea cu alte departamente ale companiei pentru asigurarea respectarii normelor de securitate si sanatate in munca.

10. Participarea la investigarea accidentelor de munca si elaborarea de masuri de prevenire a acestora.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 325

  Grupa Minora 325

  Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati

  Alti specialisti din domeniul sanatatii si asimilatii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si furnizeaza servicii de asistenta in stomatologie, administrarea inregistrarilor medicale, sanatatea comunitatii, corectarea acuitatii vizuale reduse, fizioterapie, sanatatea mediului inconjurator, tratamente medicale de urgenta si alte activitati care sprijina si promoveaza sanatatea umana.

 • COR

  Grupa de baza 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

  Inspectorii din domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale si asimilatii verifica punerea in aplicare a normelor si reglementarilor referitoare la factorii de mediu care pot afecta sanatatea umana, siguranta la locul de munca, precum si siguranta proceselor de productie a bunurilor si serviciilor. Acestia pot implementa si evalua programe ce restabilesc sau imbunatatesc conditiile sanitare si de siguranta, sub supravegherea unui specialist din domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 325722 - tehnician conditii de munca si securitate