.

Cod COR tehnician determinari fizico-mecanice


Cod COR tehnician determinari fizico-mecanice

Cod COR: tehnician determinari fizico-mecanice

Cod COR: 311104 - tehnician determinari fizico-mecanice


Meseria de tehnician determinari fizico-mecanice face parte din grupa de baza: 3111 Tehnicieni in domeniul chimiei si fizicii.

Istoria meseriei de tehnician determinari fizico-mecanice

Meseria de tehnician determinari fizico-mecanice se refera la masurarea si testarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor si produselor. Aceasta meserie a aparut in secolul al XIX-lea, cand a fost nevoie de masuratori mai precise si de teste mai riguroase pentru a determina proprietatile materialelor si produselor. In prezent, tehnicienii determinari fizico-mecanice folosesc echipamente sofisticate si tehnologii avansate pentru a masura si testa proprietatile materialelor si produselor. Acestia pot fi angajati in industrii precum industria auto, industria aeronautica, industria medicala si industria constructiilor. Tehnicienii determinari fizico-mecanice sunt responsabili de realizarea masuratorilor si testelor, precum si de interpretarea rezultatelor si raportarea lor catre clienti.

Model fisa de post: tehnician determinari fizico-mecanice

Fisa de post pentru meseria de tehnician determinari fizico-mecanice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician determinari fizico-mecanice, cod COR 311104


Grupa de baza: 3111 Tehnicieni in domeniul chimiei si fizicii

Fisa de post pentru meseria de: Tehnician determinari fizico-mecanice

Descrierea postului:

Tehnicianul determinari fizico-mecanice este responsabil pentru efectuarea de teste si analize fizico-mecanice asupra materialelor si produselor, precum si pentru interpretarea si raportarea rezultatelor obtinute. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze cu echipamente si instrumente de testare, sa efectueze calibrari si sa mentina echipamentele in stare buna de functionare.

Responsabilitati:

- Efectuarea de teste si analize fizico-mecanice asupra materialelor si produselor conform standardelor si procedurilor interne
- Interpretarea si raportarea rezultatelor obtinute
- Calibrarea si mentinerea echipamentelor de testare in stare buna de functionare
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a procedurilor de lucru
- Participarea la dezvoltarea si imbunatatirea procedurilor de testare si analiza
- Colaborarea cu departamentele de cercetare si dezvoltare si cu clientii pentru a identifica si rezolva problemele legate de calitatea produselor

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei mecanice, materialelor sau a unui domeniu similar
- Experienta anterioara in efectuarea de teste si analize fizico-mecanice
- Cunostinte solide in utilizarea echipamentelor de testare si instrumentelor de masurare
- Abilitati bune de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a respecta termenele limita
- Cunostinte de limba engleza (nivel mediu-avansat)

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Aceasta fisa de post pentru meseria de Tehnician determinari fizico-mecanice poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3111 Tehnicieni in domeniul chimiei si fizicii

  Tehnicienii in domeniul chimiei si fizicii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic ce ajuta la activitatea de cercetare in chimie, fizica, geologie, geofizica, meteorologie si astronomie, precum si la dezvoltarea de aplicatii industriale, medicale, militare si alte aplicatii practice ale rezultatelor cercetarii.

 • COD

  COD COR 311104 - tehnician determinari fizico-mecanice