.

Cod COR tehnician iluminat tehnologic


Cod COR tehnician iluminat tehnologic

Cod COR: tehnician iluminat tehnologic

Cod COR: 352120 - tehnician iluminat tehnologic


Meseria de tehnician iluminat tehnologic face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.

Istoria meseriei de tehnician iluminat tehnologic

Istoria meseriei de tehnician iluminat tehnologic se intinde inapoi in timp, inainte de aparitia electricitatii. inainte de aparitia electricitatii, iluminatul era furnizat de lampi cu ulei si lampi cu gaz. Aceste lampi erau ingrijite de tehnicieni specializati in iluminat. Cu aparitia electricitatii, tehnicienii au inceput sa se specializeze in instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat electric. Acest lucru a dus la aparitia meseriei de tehnician iluminat tehnologic. Tehnicienii iluminatului tehnologic sunt specializati in instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat modern, cum ar fi lampile fluorescente, lampile cu halogen si lampile LED. Acestea sunt folosite in multe domenii, cum ar fi iluminatul stradal, iluminatul interior si iluminatul de securitate. Tehnicienii iluminatului tehnologic sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de iluminat, precum si de asigurarea unui nivel adecvat de iluminare in orice spatiu.

Model fisa de post: tehnician iluminat tehnologic

Fisa de post pentru meseria de tehnician iluminat tehnologic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician iluminat tehnologic, cod COR 352120


Grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

Fisa de post pentru meseria de Tehnician Iluminat Tehnologic

Descrierea postului:
Tehnicianul Iluminat Tehnologic este responsabil pentru proiectarea, instalarea, mentenanta si repararea sistemelor de iluminat tehnologic utilizate in diverse aplicatii, cum ar fi teatre, concerte, evenimente sportive, expozitii si alte evenimente publice. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze cu echipamente de iluminat complexe si sa aiba cunostinte solide in domeniul electric si electronic.

Responsabilitati:
- Proiectarea si instalarea sistemelor de iluminat tehnologic in conformitate cu specificatiile clientului si cu normele de siguranta;
- Testarea si depanarea echipamentelor de iluminat tehnologic;
- Asigurarea mentenantei preventive si corective a sistemelor de iluminat tehnologic;
- Colaborarea cu alti tehnicieni si cu personalul de productie pentru a asigura o functionare eficienta a sistemelor de iluminat tehnologic;
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice in timp util;
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a reglementarilor in vigoare.

Cerinte:
- Studii tehnice in domeniul electric sau electronic;
- Experienta in proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de iluminat tehnologic;
- Cunostinte solide in domeniul electric si electronic;
- Abilitati de comunicare si colaborare in echipa;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita;
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat reprezinta un avantaj.

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala;
- Mediu de lucru dinamic si stimulant;
- Posibilitatea de a lucra in cadrul unor evenimente importante si de a colabora cu artisti si producatori de renume.

Aceasta este o descriere generala a postului de Tehnician Iluminat Tehnologic si poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

  Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.

 • COD

  COD COR 352120 - tehnician iluminat tehnologic