.

Cod COR tehnician in bacteriologie


Cod COR tehnician in bacteriologie

Cod COR: tehnician in bacteriologie

Cod COR: 314101 - tehnician in bacteriologie


Meseria de tehnician in bacteriologie face parte din grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina).

Istoria meseriei de tehnician in bacteriologie

Meseria de tehnician in bacteriologie a aparut in secolul al XIX-lea, odata cu descoperirea bacteriilor si a rolului lor in bolile infectioase. Tehnicienii in bacteriologie au fost primii care au folosit microscopul pentru a studia bacteriile si au descoperit modul in care acestea se pot raspandi si pot provoca boli. In anii 1920, tehnicienii in bacteriologie au inceput sa utilizeze culturi bacteriene pentru a identifica si a trata boli infectioase. In prezent, tehnicienii in bacteriologie folosesc tehnici avansate de laborator pentru a identifica si a trata boli infectioase, precum si pentru a preveni raspandirea acestora. Acestia folosesc microscopul, culturi bacteriene, teste de laborator si alte tehnici pentru a identifica si a trata boli infectioase. De asemenea, tehnicienii in bacteriologie pot folosi tehnici avansate pentru a identifica si a trata boli cauzate de bacterii, virusuri si alte microorganisme.

Model fisa de post: tehnician in bacteriologie

Fisa de post pentru meseria de tehnician in bacteriologie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician in bacteriologie, cod COR 314101


Grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

Titlu post: Tehnician in Bacteriologie

Descrierea postului:

Tehnicianul in Bacteriologie este responsabil pentru prelevarea, prelucrarea si analizarea mostrelor biologice si a produselor alimentare pentru a detecta prezenta bacteriilor si a altor microorganisme. Acesta trebuie sa efectueze teste de laborator si sa interpreteze rezultatele pentru a determina prezenta bacteriilor si a altor microorganisme.

Responsabilitati:

Prelevarea si prelucrarea mostrelor biologice si a produselor alimentare pentru a detecta prezenta bacteriilor si a altor microorganisme.

Efectuarea testelor de laborator si interpretarea rezultatelor pentru a determina prezenta bacteriilor si a altor microorganisme.

Monitorizarea si mentinerea echipamentelor si a materialelor de laborator.

Elaborarea rapoartelor si a documentelor de laborator.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea procedurilor si regulilor de laborator.

Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli de specialitate sau experienta relevanta in domeniul bacteriologiei.

Cunostinte solide de microbiologie si de biologie celulara.

Abilitati de comunicare si de lucru in echipa.

Abilitati de organizare si de planificare.

Abilitati de utilizare a calculatorului si a programelor de prelucrare a datelor.

Abilitati de interpretare a datelor si de prezentare a rezultatelor.

Abilitati de lucru cu e

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 314

  Grupa Minora 314

  Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati

  Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.

 • COR

  Grupa de baza 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

  Tehnicienii in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina) asigura suport tehnic specialistilor din stiintele vietii prin efectuarea de cercetari, analize si testari ale organismelor vii, precum si prin dezvoltarea si aplicarea de produse si procese care rezulta din activitatea de cercetare, in domenii cum ar fi gestionarea resurselor naturale, protectia mediului inconjurator, biologia plantelor si animalelor, microbiologia, biologia moleculara si a celulelor.

 • COD

  COD COR 314101 - tehnician in bacteriologie