.

Cod COR tehnician in biochimie


Cod COR tehnician in biochimie

Cod COR: tehnician in biochimie

Cod COR: 314102 - tehnician in biochimie


Meseria de tehnician in biochimie face parte din grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina).

Istoria meseriei de tehnician in biochimie

Istoria meseriei de tehnician in biochimie se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Primii tehnicieni in biochimie au fost angajati in laboratoarele de cercetare medicala si farmaceutica, unde au fost responsabili pentru pregatirea si analizarea mostrelor de sange si alte fluide biologice. In anii 1950, tehnicienii in biochimie au inceput sa lucreze in laboratoarele de cercetare si dezvoltare din industria alimentara si farmaceutica, unde au fost responsabili pentru pregatirea si analizarea mostrelor de produse alimentare si medicamente. In anii 1960, tehnicienii in biochimie au inceput sa lucreze in laboratoarele de cercetare si dezvoltare din industria petrochimica, unde au fost responsabili pentru pregatirea si analizarea mostrelor de produse petroliere si produse chimice. In prezent, tehnicienii in biochimie lucreaza in laboratoarele de cercetare si dezvoltare din industria medicala, farmaceutica, alimentara si petrochimica, unde sunt responsabili pentru pregatirea si analizarea mostrelor de produse biologice, alimentare, medicamente si produse petroliere si chimice.

Model fisa de post: tehnician in biochimie

Fisa de post pentru meseria de tehnician in biochimie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician in biochimie, cod COR 314102


Grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

FISA DE POST

Titlu post: Tehnician in biochimie

Departament: Laborator de biochimie

Responsabilitati:

Executa teste biochimice si alte proceduri de laborator pentru a determina compozitia chimica a mostrelor de sange, urina, saliva si alte fluide biologice;

Utilizeaza echipamente si instrumente de laborator pentru a efectua teste si analize;

Monitorizeaza si mentine echipamentele si instrumentele de laborator;

Analizeaza rezultatele testelor si informeaza medicii despre rezultate;

Intocmeste rapoarte si documente de laborator;

Urmareste procedurile de laborator si asigura respectarea standardelor de calitate;

Mentine un mediu de lucru curat si sigur.

Competente:

Cunostinte solide de biochimie si de laborator;

Abilitati de comunicare si relationare;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de utilizare a calculatorului;

Abilitati de interpretare a datelor.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati;

Experienta anterioara in domeniul biochimiei si al laboratorului;

Certificat de calificare in domeniul biochimiei si al laboratorului.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 314

  Grupa Minora 314

  Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati

  Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.

 • COR

  Grupa de baza 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

  Tehnicienii in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina) asigura suport tehnic specialistilor din stiintele vietii prin efectuarea de cercetari, analize si testari ale organismelor vii, precum si prin dezvoltarea si aplicarea de produse si procese care rezulta din activitatea de cercetare, in domenii cum ar fi gestionarea resurselor naturale, protectia mediului inconjurator, biologia plantelor si animalelor, microbiologia, biologia moleculara si a celulelor.

 • COD

  COD COR 314102 - tehnician in biochimie