.

Cod COR tehnician planificare/urmarire sinteze


Cod COR tehnician planificare/urmarire sinteze

Cod COR: tehnician planificare/urmarire sinteze

Cod COR: 331405 - tehnician planificare/urmarire sinteze


Meseria de tehnician planificare/urmarire sinteze face parte din grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati.

Istoria meseriei de tehnician planificare/urmarire sinteze

Meseria de tehnician planificare/urmarire sinteze a aparut in anii '90, ca o ramura a ingineriei de sistem. Acestia sunt responsabili pentru a asigura ca produsele sunt proiectate si fabricate in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor. Tehnicienii planificare/urmarire sinteze utilizeaza tehnologii avansate, cum ar fi CAD (Computer Aided Design) si CAE (Computer Aided Engineering), pentru a proiecta si a urmari produsele. Ei folosesc, de asemenea, software-ul de simulare pentru a testa produsele inainte de a fi lansate pe piata. Tehnicienii planificare/urmarire sinteze sunt, de asemenea, responsabili pentru a monitoriza si a raporta progresul produselor si pentru a identifica si rezolva orice probleme care pot aparea in timpul procesului de fabricatie.

Model fisa de post: tehnician planificare/urmarire sinteze

Fisa de post pentru meseria de tehnician planificare/urmarire sinteze


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician planificare/urmarire sinteze, cod COR 331405


Grupa de baza: 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

Fisa de post pentru meseria de Tehnician Planificare/Urmarire Sinteze

Descrierea postului:

Tehnicianul de planificare/urmarire sinteze este responsabil pentru planificarea si urmarirea proceselor de productie, asigurand astfel ca produsele sunt livrate la timp si in conformitate cu specificatiile clientului. Acesta va lucra in stransa colaborare cu echipele de productie si de vanzari pentru a asigura o coordonare eficienta a proceselor de productie.

Responsabilitati:

- Planificarea si urmarirea proceselor de productie, asigurand respectarea termenelor de livrare si a specificatiilor clientului
- Colaborarea cu echipele de productie si de vanzari pentru a asigura o coordonare eficienta a proceselor de productie
- Identificarea si rezolvarea problemelor de productie, asigurand astfel o productie eficienta si de calitate
- Monitorizarea stocurilor de materii prime si a produselor finite, asigurand astfel o gestionare eficienta a acestora
- ntocmirea rapoartelor de productie si a altor documente necesare pentru a asigura o urmarire eficienta a proceselor de productie
- Participarea la intalnirile de productie si la alte intalniri de afaceri pentru a asigura o coordonare eficienta a proceselor de productie

Cerinte:

- Experienta anterioara in planificarea si urmarirea proceselor de productie
- Cunostinte solide in domeniul productiei si al gestionarii stocurilor
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a identifica si rezolva problemele de productie
- Abilitati bune de organizare si de gestionare a timpului
- Cunostinte bune de operare a calculatorului si a programelor de planificare si urmarire a productiei

Educatie:

- Studii superioare in domeniul productiei sau al managementului

Aceasta este o descriere generala a postului de Tehnician Planificare/Urmarire Sinteze si nu trebuie considerata ca fiind exhaustiva. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de nevoile si cerintele companiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 331

  Grupa Minora 331

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3314 Specialisti statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati

  Specialistii statisticieni, matematicieni si alti specialisti asimilati ajuta in activitatea de planificare, colectarea, procesarea si prezentarea datelor statistice, matematice sau actuariale si in executarea acestor operatiuni, de obicei lucrand sub indrumarea statisticienilor, matematicienilor si actuarilor.

 • COD

  COD COR 331405 - tehnician planificare/urmarire sinteze