.

Cod COR tehnician proiectant in constructii


Cod COR tehnician proiectant in constructii

Cod COR: tehnician proiectant in constructii

Cod COR: 311207 - tehnician proiectant in constructii


Meseria de tehnician proiectant in constructii face parte din grupa de baza: 3112 Tehnicieni constructori.

Istoria meseriei de tehnician proiectant in constructii

Meseria de tehnician proiectant in constructii a aparut in urma cu mai bine de un secol, in momentul in care constructiile au inceput sa devina mai complexe si mai sofisticate. Acestia au fost responsabili pentru proiectarea si planificarea constructiilor, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt construite in conformitate cu standardele si regulile in vigoare. In prezent, tehnicienii proiectanti in constructii sunt responsabili pentru proiectarea si planificarea constructiilor, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt construite in conformitate cu standardele si regulile in vigoare. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru monitorizarea si inspectarea constructiilor, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt construite in conformitate cu proiectul initial.

Model fisa de post: tehnician proiectant in constructii

Fisa de post pentru meseria de tehnician proiectant in constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician proiectant in constructii, cod COR 311207


Grupa de baza: 3112 Tehnicieni constructori

Fisa de post pentru meseria de Tehnician Proiectant in Constructii

Descrierea postului:
Tehnicianul Proiectant in Constructii este responsabil pentru proiectarea si dezvoltarea planurilor si schitelor pentru constructii, precum si pentru asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta si calitate. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu arhitectii, inginerii si alti specialisti in constructii pentru a dezvolta proiecte de constructii de inalta calitate.

Responsabilitati:
- Dezvoltarea planurilor si schitelor pentru constructii, inclusiv planuri de constructie, planuri de instalare si planuri de inginerie
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta si calitate
- Colaborarea cu arhitectii, inginerii si alti specialisti in constructii pentru a dezvolta proiecte de constructii de inalta calitate
- Identificarea si rezolvarea problemelor de proiectare si inginerie
- Asigurarea ca proiectele sunt finalizate la timp si in conformitate cu bugetul
- Comunicarea cu clientii si alti membri ai echipei pentru a asigura ca proiectele sunt realizate conform specificatiilor si asteptarilor
- Participarea la intalniri si discutii cu clientii si alti membri ai echipei pentru a discuta proiectele si a face recomandari

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul constructiilor sau o diploma echivalenta
- Experienta relevanta in proiectarea si dezvoltarea planurilor si schitelor pentru constructii
- Cunostinte solide de proiectare si inginerie
- Cunostinte solide de reglementari si standarde de siguranta si calitate
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Abilitati excelente de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte solide de programe de proiectare asistata de calculator (CAD)

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta fisa de post pentru Tehnician Proiectant in Constructii poate fi utilizata ca ghid pentru a recruta si selecta candidatii potriviti pentru aceasta pozitie. Este important sa se identifice candidatii cu experienta relevanta si cunostinte solide de proiectare si inginerie, precum si abilitati excelente de comunicare si colaborare.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3112 Tehnicieni constructori

  Tehnicienii constructori executa sarcini cu caracter tehnic in domeniul cercetarii ingineriei civile, proiectarii, constructiilor, exploatarii, intretinerii si repararii cladirilor si altor structuri, cum ar fi alimentarea cu apa si sistemele de tratare a apelor reziduale, poduri, drumuri, baraje si aeroporturi.

 • COD

  COD COR 311207 - tehnician proiectant in constructii