Cod COR: 314308 - tehnician proiectant in reconstructie ecologica
Meseria de tehnician proiectant in reconstructie ecologica face parte din grupa de baza: 3143 Tehnicieni in domeniul silviculturii.
Meseria de tehnician proiectant in reconstructie ecologica a luat nastere in anii '90, ca raspuns la nevoia de a proteja si restaura mediul natural. Acestia sunt specialisti in domeniul ingineriei ecologice, care lucreaza pentru a restaura si proteja ecosistemele afectate de activitati umane. Tehnicienii proiectanti in reconstructie ecologica folosesc tehnici si metode de inginerie ecologica pentru a restaura si proteja mediul natural, cum ar fi plantarea de arbori, restaurarea habitatului, restaurarea solului si a apei, si monitorizarea si managementul resurselor naturale. Acestia lucreaza in stransa colaborare cu specialisti in domeniul ingineriei ecologice, biologiei, geografiei si alte discipline pentru a asigura ca proiectele de reconstructie ecologica sunt eficiente si eficace.
Fisa de post pentru meseria de tehnician proiectant in reconstructie ecologica
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: tehnician proiectant in reconstructie ecologica, cod COR 314308
FISA DE POST
Titlu post: Tehnician Proiectant in Reconstructie Ecologica
Departament: Ecologie
Responsabilitati:
Proiectarea si implementarea de proiecte de reconstructie ecologica;
Monitorizarea si evaluarea proiectelor de reconstructie ecologica;
Analizarea si interpretarea datelor si informatiilor referitoare la proiectele de reconstructie ecologica;
Elaborarea de rapoarte si documente referitoare la proiectele de reconstructie ecologica;
Participarea la intalniri si discutii cu partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica;
Asigurarea unei comunicari eficiente cu partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica;
Asigurarea unei bune colaborari intre departamentele implicate in proiectele de reconstructie ecologica;
Asigurarea unei bune colaborari intre partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica;
Asigurarea unei bune colaborari intre autoritatile locale si partenerii proiectelor de reconstructie ecologica;
Asigurarea unei bune colaborari intre partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica si autoritatile locale;
Asigurarea unei bune colaborari intre partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica si autoritatile centrale;
Asigurarea unei bune colaborari intre partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica si organizatiile non-guvernamentale;
Asigurarea unei bune colaborari intre partenerii si colaboratorii proiectelor de reconstructie ecologica si comunitatile locale;
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati
Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.
Tehnicienii din domeniul silviculturii efectueaza activitati tehnice si de supraveghere necesare sustinerii cercetarilor in silvicultura si in gestionarea padurilor, strangerea recoltelor, conservarea resurselor si protectia mediului inconjurator.