.

Cod COR tehnician securitate aeriana


Cod COR tehnician securitate aeriana

Cod COR: tehnician securitate aeriana

Cod COR: 315506 - tehnician securitate aeriana


Meseria de tehnician securitate aeriana face parte din grupa de baza: 3155 Tehnicieni pentru siguranta traficului aerian.

Istoria meseriei de tehnician securitate aeriana

Meseria de tehnician securitate aeriana a luat nastere in anii 1950, cand a fost nevoie de oameni care sa asigure securitatea aeronavelor si a pasagerilor. Acestia au fost responsabili pentru inspectarea aeronavelor si a echipamentelor, pentru a se asigura ca acestea sunt in stare buna de functionare si ca sunt in conformitate cu standardele de siguranta. De-a lungul anilor, tehnicienii securitatii aeriene au devenit din ce in ce mai specializati, iar responsabilitatile lor au crescut. Acestia sunt acum responsabili pentru inspectarea aeronavelor si a echipamentelor, pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de siguranta si ca sunt in stare buna de functionare. De asemenea, ei sunt responsabili pentru monitorizarea traficului aerian si pentru asigurarea ca toate aeronavele sunt in siguranta in timpul zborului.

Model fisa de post: tehnician securitate aeriana

Fisa de post pentru meseria de tehnician securitate aeriana


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician securitate aeriana, cod COR 315506


Grupa de baza: 3155 Tehnicieni pentru siguranta traficului aerian

Fisa de post pentru meseria de Tehnician Securitate Aeriana

Descrierea postului:

Tehnicianul de securitate aeriana este responsabil pentru asigurarea securitatii si sigurantei zborurilor aeriene. Acesta trebuie sa se asigure ca toate procedurile de securitate sunt respectate si ca toti pasagerii si membrii echipajului sunt in siguranta in timpul zborului.

Responsabilitati:

- Verificarea echipamentelor de securitate si a procedurilor de securitate inainte de fiecare zbor
- Asigurarea ca toti pasagerii si membrii echipajului respecta procedurile de securitate
- Monitorizarea activitatilor de securitate in timpul zborului
- Identificarea si raportarea oricaror probleme de securitate
- Colaborarea cu autoritatile de securitate si cu echipajul de zbor pentru a asigura siguranta tuturor pasagerilor si a echipajului
- Participarea la instruiri si sesiuni de formare pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile in domeniul securitatii aeriene

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul securitatii aeriene sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide despre procedurile de securitate aeriene si despre echipamentele de securitate
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona situatii de urgenta
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Disponibilitatea de a lucra in ture si in weekend-uri

Educatie:

- Diploma de studii medii sau superioare intr-un domeniu relevant, cum ar fi inginerie, securitate sau aviatie

Salariu:

Salariul pentru un tehnician de securitate aeriana variaza in functie de experienta si de locatie. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 3000-4000 lei pe luna.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 315

  Grupa Minora 315

  Controlori si operatori pentru trafic naval si aerian

  Controlorii si operatorii pentru trafic naval si aerian comanda si navigheaza nave si aeronave, indeplinesc activitati tehnice pentru a asigura deplasarea sigura si eficienta, dezvolta sisteme electrice, electromecanice si de control computerizat al aerului.

 • COR

  Grupa de baza 3155 Tehnicieni pentru siguranta traficului aerian

  Tehnicienii pentru siguranta traficului aerian indeplinesc sarcini cu caracter tehnic privind proiectarea, instalarea, administrarea, exploatarea, intretinerea si repararea sistemelor de control al traficului aerian si al sistemelor de navigatie aeriana.

 • COD

  COD COR 315506 - tehnician securitate aeriana